Inget Rimforsa för Nils Lindsten

Det har varit mycket snack om Nils Lindsten i den östgötska fotbollen. Nu har den långe mittbacken/forwarden ny klubb klar.

Nils Lindsten lämnar Mjölby AI i division 3 och går till Hjulsbro i division 4. En het övergång i östgötsk fotboll.

Nils Lindsten lämnar Mjölby AI i division 3 och går till Hjulsbro i division 4. En het övergång i östgötsk fotboll.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-12-12 23:06

Lindsten, som tillbringade förra säsongen i division 3-laget Mjölby AI, har tidigare varit aktuell för Kisa BK och senast Rimforsa IF.

– Jag har lovat folk i Rimforsa att jag inte gjort min sista match i "Riffet", men om det blir spel där kommande säsong eller någon annan gång vet jag inte, har Nils tidigare sagt till Sporten.

– RIF är liksom mitt gamla gäng. Det är en hemmakänsla där, sa spelaren.

Nu väljer Lindsten alltså istället att spela för Linköpingslaget Hjulsbro IK i västra fyran.

Nils Lindsten berättar att det finns flera anledningar till valet av Hjulsbro:

– Jag har precis flyttat mig själv, flickvän och allt därtill till Hjulsbro vilket gör Hjulsbro som fotbollsförening lätt att tillgå, säger han.

Jobb, ett nystartat företag, plugg och familj är några av sakerna som påverkat valet.

En annan anledning är att han har vänner i HjIK.

– Kaptenen (Anders Olsson) är en mycket nära vän till mig. Och ett par kompisar har valt att kliva dit (Skarin och Hellstrand) vilket gör saken lättare för mig.

Lindsten säger även att möjligheten att spela anfallare varje match, istället för att vara lite "allround", är en anledning till klubbytet. Samtidigt hyllar han klubben som han lämnar, Mjölby AI.

– Dröjer inte länge förrän jag står på läktaren och hejar på ”gula gubbarna” med en kaffe i hand, säger nickspecialisten.

Tidigare har RIF tappat Linus Skarin och Jesper Hellstrand till Hjulsbro, som nu snuvar Kindalaget på en värvning av Lindsten.  

Karta: Hjulsbro IK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!