"När det väl drar igång så ska vi vara förberedda"

Tidigast den 16:e januari kommer Solfjäderstaden få starta upp division 1-säsongen igen. I vilken form den då ska spelas är ännu oklart.

En dryg månad har gått sedan Emil Stille senast coachade Solfjäderstaden. Tidigast den 16:e januari kommer han få göra det igen. Då ska de vara förberedda säger Solfjädertränaren.

En dryg månad har gått sedan Emil Stille senast coachade Solfjäderstaden. Tidigast den 16:e januari kommer han få göra det igen. Då ska de vara förberedda säger Solfjädertränaren.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2020-11-30 14:30

Drygt fyra veckor har gått sedan de skärpta restriktionerna satte stopp för Solfjäderstadens seriespel. Under torsdagen kom beskedet att det kommer återupptas tidigast den 16:e januari. 
Besked om det lovar svenska innebandyförbundets tävlingsutskott ska komma senast den 17 december. 
Men i vilken form är det ännu ingen som vet. 
– Nu gissar jag bara. Men som jag ser det så finns det två olika alternativ. Antingen så fortsätter man den serie som är och spelar en enkelserie. Eller så nollar man alla resultat och börjar om och spelar en enkelserie. Inget av alternativen blir helt rättvist. Men vi får vara glada om vi kan spela färdigt serien, säger Solfjäderstadens tränare Emil Stille. 

Spelartruppen har sedan de restriktionerna infördes tränat på egen hand. När och om de kan börja träna gemensamt igen återstår att se. 
Tävlingsutskottet har dock tagit fram ett antal olika scenarier för hur tävlingsäsongen ska kunna fortsätta efter den 16 januari. Beslut i den frågan ska Svenska innebandyförbundet komma med senaste den 3:e december.
– När vi har fått det beskedet så kan vi börja göra någon plan för hur vi ska göra fram tills det startar upp igen. 

Hur påverkas spelarnas motivation när de inte kan varken spela eller träna tillsammans?
– Nu har jag inte träffat dem på en månad. Som idrottare kan det vara svårt att motivera sig när du inte har något att sikta mot. Men vi har ett jättebra lag i år så när vi väl drar igång så ska vi vara förberedda.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!