Vimmerbys sköna seger i heta bottenmötet

Mycket stod på spel. Förlust och Vimmerby hade satt sig i ett prekärt läge. Hur gick det? Jo då, idag var dagen, "Tjejerna har jobbat fram det här ihop", säger tränaren Micael Nilsson efter 6–5 mot Husqvarna.

Måljubel. Här firar VIBK ett av sina sex mål.

Måljubel. Här firar VIBK ett av sina sex mål.

Foto: torbjörn allvin

Innebandy2021-11-20 20:07

Vimmerby IBK stod på endast tre poäng med sex matcher spelade. Förutsättningarna var tydliga i hemmamatchen mot Husqvarna IK, som inför matchen stod på endast en poäng mer. Tre poäng skulle innebära ytterligare en placering upp från botten. Då spände VIBK musklerna.

– Det här är något som tjejerna har jobbat fram. Vi har brottats med detaljer i spelet som vi behöver göra bättre, vilket vi lyckas med hela vägen idag (lördag).

VIBK vände ett tidigt 0–1 underläge till 2–1 i första perioden. Vimmerby hade också med sig 4–2 efter mittperioden, som blev 5–2. Ändå blev det dramatiskt. Spänningen gick nästan att ta på efter reduceringsmålet vid 6–4. Husqvarna satsade i det läget på sex utespelare och plockade ut sin målvakt. Det gav resultat. Sara Ljung satte 6–5 med 33 sekunder kvar, men närmare än så kom inte gästerna.

– Det känns fantastiskt, en vinst smakar ju alltid lika gott som en förlust smakar bittert, säger en nöjd och inspirerad Micael Nilsson. Huvudtränaren väljer även att höja forwarden Emma Sjökvist som dagens utropstecken, för den tuffa inställning hon visade matchen igenom samt de tre målen hon stod för.

Nilsson nämner att spelet i år ofta varit jämnare än resultaten visar och att det finns detaljer de jobbat på för att förändra det.

– Vi har haft en tendens att tappa boll högt upp i banan för att vi hellre tagit chansavslut än slagit enkla passningar. Motståndarna har fått kontra på oss när vi inte vill och då har vi inte följt med. Det fanns tendenser idag också, absolut, men vi löser det på ett annat sätt.

Han fortsätter:

– Jag gillar när vi spelar fin innebandy, men Ibland verkar vi tro att det alltid måste vara snyggt av någon anledning l. Vi vinner idag för att vi spelar fram enkla chanser och förvaltar dem.

Bäst betyg i hemmalagt till Emma Sjökvist, Emma Jigsved, Emelie Andersson och Svea Backstad.

Fakta: Vimmerby-Husqvarna: 6–5

Första perioden: 0–1 (4.20) Malin Antonsson, 1–1 (11.59) Edith Edvardsson, 2–1 (18.59) Emma Sjökvist (Sofia Söderlund)

Andra perioden: 2–2 (27.46) Emma Sjöberg. 3–2 (36.08) Emma Jigsved (Lisa Hultgren), 4–2 (36.34) Emma Sjökvist (Alva Gustafsson)

Tredje perioden: 5–2 (42.02) Emma Sjökvist (Alva Gustafsson), 5–3 (45.06) Frida Jansson, 6–3 (49.10) Emma Sjökvist (Emma Jigsved), 6–4 (10.24) Frida Jansson, 6–5 (59.27) Sara Ljung

Husqvarna bjöd på hårt motstånd, in i det sista.
Husqvarna bjöd på hårt motstånd, in i det sista.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!