22-årige Axel har fått en unik utmaning i WIBK

Från spelare till tränare och nu föreningsutvecklare. Axel Edvardsson trivs med sitt nya yrke. "Det är jätteroligt", säger han.

Axel Edvardsson är ny föreningsutvecklare i Westerviks IBK och trivs riktigt bra än så länge.

Axel Edvardsson är ny föreningsutvecklare i Westerviks IBK och trivs riktigt bra än så länge.

Foto: Malin Belfrage

Innebandy2021-08-05 15:45

22-årige Axel Edvardsson från Vimmerby har själv spelat innebandy i Vimmerby IBK och även varit tränare där samt i Växjö Vipers.

Nu är han föreningsutvecklare på heltid i Westerviks IBK.

– Jag började i måndags och det har varit kanon hittills, säger han.

När han studerade coaching & sports management på Linnéuniversitetet i Växjö jobbade han på några projekt med Smålands Innebandyförbund. Det var därifrån han fick höra att WIBK sökte en föreningsutvecklare.

– Det är första gången klubben satsar på detta, det är en ganska ovanlig roll inom innebandyn. Jag ansökte och fick det. Även om det bara är min första vecka så känns det väldigt bra, jag är taggad, säger Axel.

Vad innefattar din roll som föreningsutvecklare?

– Mycket. Det är en väldigt varierad roll där jag gör allt från att skapa cuper och läger till att utveckla sponsringen. Mitt första uppdrag har varit att arrangera sommarlovsinnebandy. Tre olika klubbar; WIBK, Vimmerby och IS Saga från Uppsala, är här med fem lag med spelare födda 05–07 och möter varandra i en minicup. Det har flutit på bra, säger Axel som trivs med sitt nya jobb.

– Det är få förunnat att få arbeta med det man älskar på heltid. Att innebandyklubbar på den här nivån har föreningsutvecklare är ganska unikt och en del i att utveckla innebandyn. Det är kul att WIBK satsar och förhoppningsvis kan det bidra till att fler klubbar följer efter.

Karta: Sporthallen Västervik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!