Aktuell för VIBK: "De har hört av sig"

Poängmaskin i Vimmerby under många år. Men för ett par år sedan lämnade han VIBK. Nu ser Kim Karlsson tillbaka på sin första division ett-säsong, med Solfjäderns IBK.

Kim Karlsson har trivts bra under säsongen i Solfjäderstadens IBK.

Kim Karlsson har trivts bra under säsongen i Solfjäderstadens IBK.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2020-03-17 12:30

– En hyfsad säsong, summerar Vimmerbysonen Kim Karlsson. 

Han började spela med Motalaklubben i slutet av förra säsongen. "Fjädern" tog klivet upp till division ett och Kim Karlsson hängde på. Laget slogs ett tag om kvalplats uppåt, men hamnade till slut sexa. 

– Vi håller oss kvar och är inte ens nära att åka ur. Det är starkt som nykomling. Samtidigt ville vi mer. När serien vände var vi på kvalplats och det känns surt att missa. Men en okej säsong, säger Karlsson. 

Hur tycker du det har gått för egen del?

– Det här var första säsongen för mig på division ett-nivå. Jag måste säga att det är skillnad, som det ska vara. Det har ändå gått ganska bra för mig, tycker jag. 

Den 25-åriga anfallaren har på 21 matcher stått för elva mål och lika många assist. 

– Jag har gjort en del poäng, men inte lika mycket som jag brukar. Jag har haft mer ansvar defensivt i år och spelat boxplay. Här i Solfjäderstaden finns det fler som kan göra poäng. I Vimmerby var det annorlunda, för då var det jag och min kedja som skulle göra det framåt.

Som Kim säger förväntades han ösa in poäng under åren i Vimmerby IBK. Det gjorde han också. Eller vad sägs om 174 mål och 87 assist på åtta säsonger i "tvåan"? Den forne VIBK-stjärnan följer fortfarande sitt förra lag.

– Jag har haft bra koll och även sett en del matcher på plats. Jättekul att det gått så bra för dem i år.

Vimmerby IBK har redan börjat förstärka laget inför nästa säsong. Adrian Brorsson är klar för återkomst från Craftstaden, och kanske kan även Kim Karlsson återvända:

– De (VIBK) har hört av sig, berättar han. 

Hur ställer du dig till en eventuell återkomst?

– Jag säger varken bu eller bä. Det beror på vad som händer i Vimmerby respektive Solfjädern, men jag stänger inga dörrar nu. 

Vimmerbys tränare Michael Elmér säger så här om Kim Karlsson: 

– Han skulle fungera både sportsligt och socialt. Han känner laget och gruppen och skulle lätt kunna komma in i det. Ett drömnyförvärv. 

VIBK har även hört av sig till Jesper Alm, som spelar i Linköping. 

– Vi vill så klart få in honom. Sedan är det svårt att veta vad som händer, nu när hans studier är färdiga. Generellt kan man säga att vi tittar i nästan alla väderstreck för att hitta förstärkningar till laget. Innan vi värvar någon mer inväntar vi dock förbundets beslut om hur det blir med vår uppflyttning, säger Elmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!