Alfonsson och Pettersson kan avancera

Inför säsongen tog Västerviksduon Albin Alfonsson och John Pettersson steget till Vimmerby IBK i division två. På fredagen kan en framgångsrik säsong kulminera i en uppflyttning.

Albin Alfonsson har stått för en stark debutsäsong i Vimmerby-tröjan.

Albin Alfonsson har stått för en stark debutsäsong i Vimmerby-tröjan.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2020-02-28 11:15

De två överst placerade lagen i serien går direkt upp till division ett. Med fyra matcher kvar har andraplacerade VIBK elva poäng ner till trean Ingelstad IBK. I den 19:e omgången tar VIBK emot Nässjö, som i sin tur är klar jumbo i tabellen.

– Vi pratade inte något direkt mål inför säsongen men jag tror att alla i truppen under säsongens gång känt att vi ska vara med där uppe. Vi har tagit det match för match, berättar Alfonsson.

Han sökte sig till grannklubben i jakt på en nytändning. Och som han fick den.

– Jag har fått ut mer än jag kunde önska mig innan. Jag har varit ganska trött på innebandyn i rätt många säsonger men den här säsongen har varit otroligt rolig.

Förutom framgången på planen för både laget och Alfonsson (han är sjua i seriens poängliga med 22 mål och 16 assist) har man också ett extraordinärt publikstöd.

– Det är en otrolig känsla innan matcherna när man ska springa ut. För att vara division två-innebandy har vi ett väldigt bra publiksnitt på runt 500 per match.

Vad är det då som gjort att VIBK haft en sån framgångsrik säsong?

– Att vi är ett lag med både lirare och hårt arbetande spelare. Alla täcker skott för varandra samtidigt som vi har några fixstjärnor.

På fredagkvällen kan det alltså avgöras. Men Alfonsson tar inte ut något i förskott.

– Det ska man passa sig för men det är klart att det ser bra ut. Jag hoppas på mycket folk, det vore konstigt om det inte blir fullsatt.

VIBK segerjublar – på fredagskvällen kan de säkra avancemang till division ett.
VIBK segerjublar – på fredagskvällen kan de säkra avancemang till division ett.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!