Alla tiders målrekord i VIBK

Jonas Fribergs syster och morbror brukar på sin höjd se en match per säsong när han lirar. I fredags var de på plats i Färjehallen i Färjestaden. De fick minst sagt valuta för pengarna. Friberg var stekhet och satte förmodligen målrekord i Vimmerby IBK med nio fullträffar. - Ja..., det var verkligen jätteroligt. Jag var i värsta flowet.

Handen full. Jonas Friberg gjorde osannolika nio mål när Vimmerby bortaslog rivalen Färjestaden med 14-5. Dessutom assisterade Friberg till tre av målen.

Handen full. Jonas Friberg gjorde osannolika nio mål när Vimmerby bortaslog rivalen Färjestaden med 14-5. Dessutom assisterade Friberg till tre av målen.

Foto:

Innebandy2013-12-03 07:21


Det har gått ett par dagar sedan Jonas Friberg hade sin sanslösa målshow på Öland. Nio mål, i division två, mot Färjestadens IBK.
Vad säger du...?
- Det var en speciell match. Vimmerby och Färjestaden har alltid varit starka rivaler. På sina matchaffischer hade de kallat det för "klassiker-mötet". Och det var inget bottenlag vi mötte, utan ett lag som låg före oss i tabellen.
Och du satte nio...
- Det blev så. Jag har haft många chanser i de andra matcherna. Nu lossnade det väl helt enkelt. Jag var som i en bubbla. Det var nästan overkligt. Jag satte nästan allt.
Flera av Fribergmålen kom föga överraskande efter blixtsnabba kontringsattacker, vilket är något av hans specialitet.
- Det var ganska tacksamt många gånger. De sköt mycket i täck och då kunde vi ställa om snabbt. Jag brukar tjata om att vi alltid ska ha någon som går i djupet, en i varje femma.

Alltid gjort många mål
Vimmerbys spelande tränare har genom sin framgångsrika karriär alltid gjort många mål. Så många som mot Färjestaden har han dock aldrig gjort:
- Jag tror jag gjort fem mål som mest, nio har jag nog aldrig varit i närheten av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!