Alm målskytt i SM-semin

Vilket drama! Efter seger på straffar i kväll (slutresultat 8-7) utjämnade Linköping IBK matchserien i SM-semin mot Dalen till 2-2. Stor matchhjälte blev målvakten Robin Laakso

Innebandy2016-04-04 20:01

Störst jubel drog dock Vimmerby IBK-fostrade Jesper Alm ner. Alm, som inte hade en enda spelminut under matchen, fick förtroendet att lägga den första straffen. Och som han gjorde det. Sakta, sakta framåt, en zorrofint och sedan in med bollen i ett övergivet mål.

Vägen fram till straffläggningen var också dramatisk.
LIBK förde spelet, men trots det låg man under med 4-2 efter två perioder. Men sedan exploderade laget.
Drygt nio minuter in i den tredje perioden hade Linköping vänt 2-4 till ledning 7-5.

Men det var inte slut där. Med några minuter kvar att spela reducerade Umeå-laget och med bara fyra sekunder kvar kom också kvitteringen efter en tilltrasslad och omdiskuterad situation framför Linköpings mål.