Alm målskytt igen

Jesper Alm gjorde mål för andra matchen i följd när Linköping besegrade Höllviken hemma med 9-6 ikväll.

Jesper Alm gjorde mål för Linköping i SSL för andra matchen i följd.

Innebandy2017-12-13 19:30

Det var flera personer med förflutet i Vimmerby IBK inblandade i onsdagskvällens möte i Superligan mellan Linköping och Höllviken. Hos gästerna fanns Vidar Jonsson-Wallin som tränare och i Linköping Johan Astbrant som tränare samt Jesper Alm som spelare.

Alm fick börja matchen i tredjefemman som vänsterforward och visade återigen fin form. För andra matchen i rad blev han målskytt.

Efter en seg första period där Höllviken ledde med 2-1 efter mål på straff av Linköpings Matej Jendrisak lyfte sig hemmalaget rejält i andra perioden. Jesper Alm visade vägen med sitt 2-2-mål där han vaket stod på bortre stolpen och vispade in bollen på volley.

Linköping gjorde sedan snabbt både 3-2 och 4-2 genom Gustav Fritzell och Oskar Seth. Gästerna höll matchen vid liv genom att göra 4-3, men Linköping fick in 5-3 innan andra perioden var över genom Oskar Hovlund.

I tredje perioden höll Linköping undan säkert och vann med 9-6 till slut. Linköpings mål gjordes av Felix Lanver 2, Martin Karlsson och Matej Jendrisak.

Jesper Alm fick en hel del speltid. När Linköping gick ner på två formationer tog han plats i förstafemman som högerforward med Matej Jendrisak och Gustav Fritzell. Dessutom utsågs Alm till matchens lirare, vilket bör ha stärkt hans aktier för fortsatt speltid framöver.

Segern innebar att Linköping avancerade till tredje plats i Superligan.