Alm om säsongen: "Känns som att spela träningsmatcher"

Jesper Alm spelar i Superligan med Linköping som tampas om en plats i SM-slutspelet. Vimmerbykillen tycker säsongen varit annorlunda. "Det känns som att spela träninsgmatcher när det inte är någon publik", säger han.

Jesper Alm i mitten mellan Linköpings utländska stjärnor Matej Jendrisak och Olli Laine.

Jesper Alm i mitten mellan Linköpings utländska stjärnor Matej Jendrisak och Olli Laine.

Foto: Peter Calen

Vimmerby2021-02-22 19:00

Han är inne på sin sjunde säsong i SSL med Linköping. Laget ligger sjua i serien med fem matcher kvar att spela.

– Vi har en bra möjlighet att vara bland de åtta främsta som tar sig till slutspel. Det skiljer dock bara sex poäng mellan fyran och nian i tabellen så det gäller att vi avslutar bra, säger Jesper Alm vars lag tog tre tunga poäng via seger med 7-5 borta mot Växjö i söndags.

– Det är alltid tufft att möta Växjö så det var viktigt att vi vann där, säger han.

I veckan möter Linköping Pixbo samt Kalmarsund borta.

– Jag hade på känn att Kalmarsund skulle vara bra i år, men inte så bra. De har en väldigt bra förstafemma ledd av Kim Nilsson och spelar man-mot-man med en av sina andra formationer, så de är luriga att möta.

Hur har det varit att spela en säsong under coronapandemin?

– Väldigt annorlunda. Utan publik på läktarna har det känts som att spela träningsmatcher ungefär när det bara är de i sekretariatet och sargvakterna som applåderar när man går in till match. Det har dock varit skönt att ha innebandyn rent socialt i dessa tider, säger Alm som själv drabbades av corona runt nyår.

– Jag var inte så dålig under sjukdomstiden utan led mest av huvudvärk. Däremot var det tufft att komma i form efteråt och få tillbaka konditionen. Det känner jag av lite fortfarande, men det blir bättre så jag hoppas att formen sitter där lagom till slutspelet, säger han.

Totalt har Alm missat fem matcher på grund av corona samt en ryggskada han ådrog sig i samma veva. Totalt har han noterats för fem mål och två assist.

– Annars känner jag att jag fått bra fortroende från tränaren och fått speltid när jag varit tillgänglig. På sistone har jag spelat center mellan Olle Abrahamsson och Viktor Palm. Nu är Matej Jendrisak på väg tillbaka efter skada så vi får se om det blir ändringar i formationerna framöver, säger Alm.

Hur var det att Johan Astbrant lämnade under säsongen?

– Det blev inte så stor förändring eftersom David Gillek tog över själv så det gick ganska smärtfritt.

Vid sidan av innebandyplanen har Jesper Alm ett år kvar på en utbildning till civilingenjör.

– Vi pluggar på distans och det funkar ganska bra. Eftersom jag har ett år kvar talar mycket för att jag blir kvar i Linköping ett år till i alla fall, säger han.

Jesper Alm lämnade Vimmerby för drygt sex år sedan.
Jesper Alm lämnade Vimmerby för drygt sex år sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!