Alm spelar en central roll i VIBK

Jesper Alm gör sin tredje säsong i Vimmerby IBK:s A-lag. Med en stark försäsong i ryggen är han beredd att ta ett större ansvar än tidigare. - Jag ska kunna snitta 1,5 poäng per match. Det är en realistisk målsättning, tycker den 17-årige zorro-specialisten.

Jesper Alm spelar center mellan unge Kim Karlsson och rutinerade Petter Leander. 17-åringen får en viktig roll i årets upplaga av VIBK.

Jesper Alm spelar center mellan unge Kim Karlsson och rutinerade Petter Leander. 17-åringen får en viktig roll i årets upplaga av VIBK.

Foto:

Innebandy2012-10-05 06:28


Sakta men säkert har Jesper Alm vuxit till en viktig spelare i Vimmerby IBK. I år är chanserna stora att den gänglige och hårt jobbande centern tar nästa kliv och blir en av lagets bärande spelare
- Försäsongen har känts väldigt bra, jag är bättre tränad än vad jag har varit tidigare.
Vad känner du att du har utvecklat sen förra säsongen?
- Framför allt konditionen. Jag är både starkare och snabbare. Sen är jag mer bekväm i tempot. Efter att man tagit steget upp till seniorinnebandyn tar det ett tag att vänja sig vid det, konstaterar Jesper Alm.

Stark i defensiven
Alm har under försäsongen spelat centralt i en kedja där han har Kim Karlsson och rutinerade Petter Leander på kanterna.
- Jag har spelat med dem rätt länge nu och är bekväm med det. Vi hittar varandra bra, tycker Jesper Alm.
Förra säsongen snittade han strax över en poäng per match i division två. Något han hoppas förbättra i år. Jesper Alms styrka är annars främst det defensiva spelet där han alltid sliter hårt.
Vad behöver du förbättra?
- Det mesta så klart, men framför allt det offensiva spelet. Jag behöver få en bättre blick för spelet och jobba med att förbättra mitt skott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!