Alm tar plats i U19-landslaget

"Du är uttagen i U19-landslaget". Det glädjebeskedet fick Vimmerby IBK:s Jesper Alm på måndagsförmiddagen. - Det här har varit en dröm för mig. Jag är jätteglad och väldigt stolt, säger Jesper Alm.

Jesper Alm har tagit en plats i det svenska U-19-landslaget i innebandy.

Jesper Alm har tagit en plats i det svenska U-19-landslaget i innebandy.

Foto:

Innebandy2013-10-15 06:29


För en dryg månad sedan var Jesper Alm på ett landslagsläger på Bosön. Där imponerade han uppenbarligen på den svenska landslagsledningen.
På måndagen stod det klart att VIBK-forwarden fixade den sista gallringen till U19-landslaget. När det svenska laget åker till Schaffhausen i Schweiz för att spela Euro Floorball Tour den 1-3 november kommer Alm för första gången få dra på sig den svenska landslagsdressen.
- Tanken var att de skulle ha släppt truppen förra veckan. Det har varit en nervös väntan, skrattar Jesper Alm.

Bra läger
Det går inte att ta miste på glädjen i 18-åringens röst.
- Det är verkligen otroligt roligt. Hade någon sagt det här till mig för ett år sen så hade jag inte trott på det. Att spela i landslaget har varit en dröm och något som jag har haft som mål. Men tidigare har det känts som att det har varit att sikta för högt, säger Jesper Alm.
Med facit i hand var det ett realistiskt mål. I samband med Bosönlägret började Alm inse att chansen till landslagsspel fanns.
- Det gick så pass bra på lägret att jag verkligen kände att jag hade chansen. Jag fick hela tiden spela med väldigt bra spelare och det gjorde att jag kände att ledarna hade förtroende för mig. Vid de individuella samtal som vi hade var det mesta positivt. Många hade sagt att det var lätt att spela med mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!