Alm tvåmålsskytt mot regerande mästarna

En mycket tuff match på hemmaplan mot regerande mästarna Storvreta i SSL. Då slog Vimmerbykillen Jesper Alm till två gånger om för sitt Linköping när man tog en viktig straffseger.

Jesper Alm blev dubbel målskytt när hans Linköping slog Storvreta.

Jesper Alm blev dubbel målskytt när hans Linköping slog Storvreta.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-12-02 18:30

Vimmerby IBK-produkten Jesper Alm och hans Linköping besegrade under söndagen topplaget Storvreta med 5–4. Alm blev själv en av de stora hjältarna med sina två mål. 
– Ja, det hör väl inte till vanligheterna att jag gör mål direkt, säger Jesper Alm och skrattar. 

Gästande Storvreta gick upp till en 3–0-ledning, men Linköping reste sig och fick in en reducering till 1–3. Efter det var det Jesper Alms tur att slå till när han blev framspelad av Oskar Seth efter en kontring och kunde trycka in 2–3. Jakten fortsatte för Linköping men Storvreta utökade istället till 4–2, innan Alm slog till med sitt andra för dagen på en retur. I slutet av den sista perioden kvitterade Linköping och sedan gick matchen till straffar. Där vann Linköping och tog två viktiga poäng. 
– Vi gör en väldigt stark prestation och det var otroligt skönt att vinna, säger Jesper Alm. 
Vad säger du annars om din egna insats?
– Jag är nöjd. Det kändes som en bra match för min del och sedan gjorde jag två enkla men väldigt lägliga mål. 

Segern var välbehövlig för Linköping, som haft en ganska så tuff säsong i SSL hittills.
– Varje seger är väldigt viktig för oss. Vi är missnöjda med hur det gått hittills men nu har vi lite mer andrum och kan jobba vidare på det här, säger Alm.

Linköping ligger för tillfället på tionde plats i SSL, medan Storvreta ligger tvåa efter att ha petats ned från serieledningen i och med förlusten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!