Sofias Smålandslag kommer väl förberett

Den här veckan byter hon den svartvita VIBK-tröjan till Smålands röda dräkt. Vimmerbytjejen Sofia Söderlund är en del av Smålandslaget som är med och gör upp om medaljerna i Distriktslags-SM i innebandy. "Det känns stort", säger hon.

Sofia Söderlund ska spela för Småland när Distriktslags-SM i innebandy avgörs i veckan.

Sofia Söderlund ska spela för Småland när Distriktslags-SM i innebandy avgörs i veckan.

Foto: Magnus Strömsten/Smålands Innebandyförbund

Innebandy2022-11-02 11:20

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Så är det verkligen för Sofia Söderlund som laddat i över två år för att ta plats i och få representera Smålandslaget. Nu är det äntligen dags för Distriktslags–SM i Umeå att avgöras med start på torsdag och slutspel med SM-medaljer på spel i helgen.

– På grund av pandemin så har det flyttats fram ett år och blivit en längre period med läger tillsammans med Smålandslaget, men som också har gett mer tid till att spela ihop oss och komma varandra närmare. Vi har haft två förberedelseläger under hösten i Jönköping med träningar och matcher där vi mött andra distrikt, säger Sofia Söderlund.

undefined
Sofia Söderlund, Vimmerby IBK

17-åringen spelar till vardags i Vimmerby IBK. Förra säsongen bidrog hon med åtta mål och sex assist på 14 matcher i division ett. Hennes roll i Smålandslaget är i första hand kanske inte att bidra med poäng.

– Jag ser mig som en stabil spelare och bryr mig inte om det står motståndare i vägen. Jag känner även att min roll är att tillföra energi både på och utanför planen.

Vilka är lagets nyckelspelare? 

– Vår kapten My Hedberg skulle jag säga är en vass och skicklig spelare som aldrig ger sig. Även Mira Markström är en spelare som är grymt teknisk och har ett vasst skott. 

Har ni satt någon målsättning? 

– Vårt lag känns mycket starkt då det är många bra och skickliga spelare. Vi i laget har själva sagt att vi tar match för match och att alla gör sitt bästa. Vi ska ha roligt och göra det till ett fint minne och en härlig upplevelse. 

Småland spelar i en grupp mot Södermanland, Uppland och Västmanland. De två främsta i gruppen går vidare till slutspel och det spelas även placeringsmatcher för lagen som åker ur.

Söderlund ser fram emot veckans turnering och spännande matcher.

– Det känns stort att få vara med om en så fin sportupplevelse. Jag ser hela resan som en stor utveckling både som spelare och som person. Jag är tacksam över mitt klubblag och mina tränare som fått mig att utvecklas och tycka att innebandy är en härlig sport. 

Har du något mål med innebandyn på längre sikt?

– Så länge jag känner att jag utvecklas som spelare, får vara skadefri och ha kul får innebandyn visa vägen. Jag tar det som det kommer och är öppen för utmaningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!