Äntligen premiär för VIBK – spelar på annan ort

På fredag spelar Vimmerby IBK sin första träningsmatch för säsongen när division 2-laget Vetlanda kommer på besök. "Vi har lagt väldigt mycket energi på försvarsspelet", säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Vimmerby IBK spelar sin första träningsmatch för säsongen på fredag. Men inte i Vimmerby Sporthall.

Vimmerby IBK spelar sin första träningsmatch för säsongen på fredag. Men inte i Vimmerby Sporthall.

Foto: Arkivbild

Innebandy2020-08-20 17:20

Vimmerby IBK skulle ha spelat säsongens första träningsmatch redan för två helger sedan. Men motståndarlaget Sandared fick inte ihop tillräckligt med folk och matchen ställdes in. Sedan skulle man ha spelat förra helgen, då skedde detsamma med Slätafly. 

VIBK, som den här säsongen är nykomlingar i division 1, fick fortsätta förbereda sig och sikta in sig på den kommande fredagen istället. Då tar man emot division 2-laget Vetlanda i Södra Vi Sporthall. 

– Vetlanda har rustat och vill upp till ettan igen, så vi kommer nog sättas på bra prov, säger Michael Elmér, tränare i VIBK.

Har ni fokuserat på något specifikt under de senaste veckorna?

– Ja, vi har lagt väldigt mycket energi på försvarsspelet. Vi vill bli mer aggressiva. 

Redan på söndag, två dagar senare, möter man Vetlanda igen. Då på bortaplan.

Det här blir också första tillfället för VIBK:s nyförvärv att visa upp sig på riktigt.

– Det är klart att man är lite extra spänd på att se Albin (Westergren), Kevin (Rosén) och Adrian Brorsson som nu kommit hem. Sedan ska det också bli intressant att se John Pettersson, som nu gått ner som back, säger Elmér.

Hur är det att spela i Södra Vi istället?

– Lite skillnad, så klart. Det är inte vår hemmaplan till att börja med men vi har ju tränat där och börjar få bättre koll på det, men Vimmerby Sporthall är ju vår bas och hemmaborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!