Antvarden laddar för spel högre upp – vill ha damlag på sikt

IBF Antvarden kommer även kommande säsong att ha två herrlag i spel. Istället för att, som förra året, ha andralaget i en utvecklingsserie, väljer man att flytta det till division fyra. – Det var lite rörigt i den serien och utvecklingen för våra spelare hämmades. En del lag ville knappt spela matcher, säger föreningens ordförande Christian Nilsson.

Antvarden laddar för spel i division 2 kommande säsong.

Antvarden laddar för spel i division 2 kommande säsong.

Foto:

Innebandy2017-06-01 12:50

Nu sätter man alltså sitt b–lag, eller utvecklingslag, i division fyra.
– Måhända att det blir en del konstiga matcher och resultat där men vi känner att det är en mer seriös serie.

A–laget kommer att husera i division två, dit man avancerade efter att ha pulvriserat motståndet i division tre under förra säsongen. Och några större nyheter kring laget lär det inte bli.
– Vi har inte fått direkt nej från någon spelare från den befintliga truppen, vilket känns bra. Laget är inte färdigt än, vi håller på med inventering av truppen fortfarande.
– Sedan vill man alltid få in lite nytt, lite spets. Men inget är klart än så jag vill inte säga något, fortsätter Christian Nilsson.

På damsidan kommer man fortsatt att stå utan a–lag. Man har i föreningen påbörjat en undersökning för när i tiden en ny satsning kan bli aktuell.
– Vi har flicklag i åldrarna 12 till 16. Vår tanke och förhoppning är att dessa tjejer kommer att utgöra grunden i det damlag som vi startar sedan. Men det ligger ju några år framåt i tiden, berättar Christian Nilsson.

Antvardens serie kommande säsong: Bergs IK, Boxholms IBK, IBF Norrköping, IBK Succé, KFUM Norrköping, Ledberg IBF, Linköping IBK Ungdom, Linköping Legends IBC, LiU AIF IBK och Rimforsa IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!