Antvardenförlust i premiären

En drömstart och 3-0-ledning efter elva minuter räckte inte för Antvarden. Hemmalaget IBF Norrköping vände och vann seriepremiären med 7-5.

Innebandy2017-10-01 16:56

Det var en jämn och svängig match som öppnade upp Antvardens division 2-säsong.  Redan efter 01:20 tog man ledningen när Tim Ekberg premiärmålade. Adrian Stark fyllde på till 2-0 efter 08:26 och när Ekberg satte 3-0 efter 11:33 såg det minst sagt positivt ut.
– Vi tappade lite onödiga mål sen. Vårt powerplay-spel funkade inte så som vi hade behövt, säger Antvardens tränare Christian Nilsson.

Norrköping reducerade strax innan paus och skulle komma att äta ikapp hela underläget på drygt sju minuter i den andra perioden via ett powerplaymål och ett boxplay-dito.

Ett ungt och skickligt hemmalag fullbordade vändningen efter 13:26 men bara sju sekunder senare hade Antvarden, som kom till spel med i stort sett full trupp, kvitterat. Marcus Andersson sköt in 4-4-målet.
– Jodå, vi hade ganska bra koll på vad som väntade oss. Det var ett kvickt och skickligt lag. Vi kanske saknade några men i mångt och mycket är det vad vi har, säger Nilsson.

IBF Norrköping smällde in två mål i slutskedet av den andra perioden och hade således en tvåmålsledning att gå på inför slutperioden. Ekberg hattricksköt 6-5 två och en halv minut in men istället för kvittering blev det återigen Norrköping som målade, fram till 7-5.
Adrian Stark skapade nerv i matchen när han reducerade till 7-6 med knappt fem minuter kvar, men Antvarden fick inte in någon kvittering och fick åka hem från premiären tomhänta.
– Ramus Broström i målet räddar oss ganska många gånger. Vi får rätta till powerplayspelet och ta nya tag, avslutar Christian Nilsson.