Antvardens superduo tokdominerar

13 poäng: Peter Hirschman. 11 poäng: Christian Klintorph. Tillsammans gjorde Antvardens superduo otroliga 24 poäng tillsammans mot Degerön/Godegård. - "Klintan" serverade mig perfekt flera gånger i sista perioden, säger Peter Hirschman.

Peter Hirschman och Christian Klintorph imponerar stort, precis som hela Antvarden. I helgen gjorde Hirschman 13 poäng och Klintorph 11 mot Degerön/Godegård. Foto: Ellinor Harrysson

Peter Hirschman och Christian Klintorph imponerar stort, precis som hela Antvarden. I helgen gjorde Hirschman 13 poäng och Klintorph 11 mot Degerön/Godegård. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Innebandy2017-01-24 09:00

Han satte ribban direkt mot jumbon, när han redan efter 38 sekunders spel satte 1-0. Det var starten på ett sällan skådat målkalas, där motståndarna blev totalt utspelat.

- Det var tyvärr inte så roligt till slut, vare sig för dom eller för oss. Det rann iväg mycket i den sista perioden. De kändes rätt så uppgivna då.

Var det här det sämsta motstånd du mött i din karriär?

- Nja, det tror jag inte. Jag har nog mött sämre lag tidigare. Deras målvakt var faktiskt ganska så duktig.

"Skicklig avslutare"

Antvarden gjorde lite som de ville och vann med 25-2. Sista perioden slutade 15-2 (!), där Hirschman själv stod för fem mål och två målgivande passningar.

Tillsammans med den mångårige vapendragaren Christian Klintorph hade han lekstuga, vilket inte minst duons poängproduktion skvallrar om: 24 poäng. Då ska man veta att Antvarden gick runt på tre kedjor hela matchen och att speltiden blev begränsad för dem.

- Vi hittar varandra väldigt bra och så har det alltid varit. Jag märkte direkt att det var lätt att spela ihop med "Klintan". Han är en skicklig avslutare och bra på att komma i rätt position, säger Peter Hirschman.

- Han är på väg ifatt mig, säger Christian Klintorph och syftar till målproduktionen, där båda har 35 fullträffar på sitt konto.

Efter elva omgångar har Klintorph gjort 74 poäng (35+39) och Peter Hirschman 67 (35+32). De toppar seriens poängliga överlägset. Trea i poängligan är klubbkompisen Magnus Karlsson på 35 poäng. Bäste icke Antvarden-spelare på topplistan är Daniel Karlsson Rimforsa U och Joakim Bendriss, Åtvidaberg på 25 poäng.

De båda före detta elitspelarna trivs med innebandylivet i Överumslaget.

- Det funkar bra. Det passar mig just nu träna två gånger och spela en match i veckan. Det finns inte tid och utrymme för mer än så.

Borensberg utmanar

Antvarden toppar föga överraskande division tre-tabellen och har skaffat sig ett grepp om seriesegern. Men utmanare finns, inte minst då serietvåan Borensberg, som Antvarden möter i nästa omgång.

Vinner de sina uppskjutna matcher är de bara två poäng bakom oss. Skulle vi vinna mot dem så ser det extremt bra ut. Då ska det nog mycket till för att vi ska tappa det här, säger Peter Hirschman, som öppnar för en fortsättning i Antvarden:

- Jag räknar med att köra på nästa år. Det passar mig bra. Från där jag bor så har jag bara ett par hundra meter till hallen. Och jag har inte hört något annat än att de flesta spelare ska köra vidare. Går vi upp i tvåan vore det roligt att värva lite spelare utifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!