Är det här sista chansen? "Så kan man se det"

Förlusten mot Gransholm senast sved. Nu väntar ett nytt topplag för Vimmerby IBK, i en match där en seger nästan är ett måste för att hänga med i toppstriden.

Vimmerby IBK möter serietvåan Karlskrona på fredag.

Vimmerby IBK möter serietvåan Karlskrona på fredag.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-02-02 16:00

Gransholms IF har dragit ifrån i innebandytvåan och ser ut att storma mot seriesegern. Där bakom finns det chans för flera lag att knipa andraplatsen. 

Vimmerby IBK är ett av lagen. Då krävs det att man besegrar serietvåan FBC Karlskrona på bortaplan. En uppgift som inget lag lyckats med hittills den här säsongen. 

– De har vunnit alla sina hemmamatcher, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Hur ska hans VIBK då göra för att spräcka Karlskronas hemmanolla? Inte som senast, då man förlorade med 6–3 hemma mot Gransholm.

– Det var ingen insats som var särskilt talande för vad vi vill stå för. Jag hoppas det bara var en dålig dag på jobbet, för det var mycket som inte var bra. Alla, både spelare och ledare, får rannsaka sig själva. Det går liksom inte att jogga runt med en cigg i mungipan och tro att det är någon söndagsinnebandy i korpen. Det blir viktigt att vi håller oss till grunderna och innanför ramarna nu mot Karlskrona. Vi har inte råd att kasta bort 16 minuter i den här matchen.

VIBK är bara fem poäng bakom serietvåan och kan alltså blanda sig i toppstriden på allvar vid seger. En förlust hade däremot i princip inneburit att chansen är borta.

– Så kan man väl se det, att det är sista chansen. Ska man vara med där uppe så krävs en vinst, säger Pettersson, som får klara sig utan Victor Wall på fredag.

– Han är sjuk. Även Hugo Samuelsson missar matchen, men annars så ska alla andra vara uttagningsbara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!