Emils fyrverkeri i premiären – skön seger

Vem ska göra målen när Jonatan Green lämnat Vimmerby IBK? Den leende killen ni ser på bild kan vara svaret. I vart fall var han supervass i premiären mot Värnamo. "Jag hade på känn att det skulle bli bra idag", sa fyramålskytten Emil Johansson efter segern (8–7).

Emil Johansson var som hela Vimmerby som ett enda stort smajl efter premiärsegern.

Emil Johansson var som hela Vimmerby som ett enda stort smajl efter premiärsegern.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2022-09-30 22:15

Pang. Det tog 31 sekunder för Emil Johansson att göra sitt och Vimmerbys första seriemål den här säsongen. Överumskillen var ännu hetare i mittperioden. Då tog det bara 25 sekunder för honom att näta.

Totalt blev det fyra fullträffar för honom i matchen. 

– Jag kände mig taggad innan. Jag hade gått mållös i de tre senaste. Därför var det extra skönt att få göra mål nu, sa han strax efter matchens slut, i samspråk med kaptenen Adrian Brorsson. 

De var också två av kvällens allra bästa spelare. 

Ni låg under länge i matchen. Var ni oroliga för att ni inte skulle lyckas vända?

– Nej, det tycker jag inte, snarare frustrerade. Vi hade sånt stort spelövertag och skapade så mycket chanser. Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan vi skulle göra mål, säger Adrian Brorsson. 

Något han själv lyckades med då han kvitterade till 7–7, med mindre än åtta minuter kvar att spela. Kort senare kom också segermålet genom John Pettersson efter en snabbt iscensatt kontring av Elias Travtjenko. 

– Det var en härlig känsla när jag såg att bollen gick i mål, men det var verkligen på håret. Målvakten var på den, sa matchens siste målskytt med ett skratt. 

– Jag tycker att vi visar styrka då vi kommer tillbaka så många gånger. Till slut vinner vi, sa två av matchens verkliga förgrundsfigurer, Brorsson och Johansson, som var bäst tillsammans med Kalle Hjelmland. 

Matchen i sig blev en svängig historia, mellan degraderade Vimmerby och nykomlingen Värnamo. Lagen växlade mellan att ha ledningen. Gästernas taktik var glasklar – och länge framgångsrik. Det handlade om att tighta till försvarspelet, vara kompakta och satsa på blixtsnabba kontringar. 

– Vi visste hur de spelade. Vi sa hela tiden till varandra att ha tålamod. Det hade vi och vi maler ner dem till slut, trots att vi var väl naiva i den första perioden. Jag tycker att vi vinner fullt välförtjänt och gör på det stora hela en bra match. Vi hade ett kraftigt spelövertag, inte minst i den tredje perioden, säger Alexander Pettersson, som alltså vann i sin första match som huvudtränare i Vimmerby IBK. 

Poängen i VIBK: Emil Johansson 4+0, Elias Travtjenko 2+1, John Pettersson 1+1, Adrian Brorsson 1+1, Adam Olofsson 0+2, Ricky Gustafsson 0+2, Sebastian Elmér 0+1. 

Glädje. Vimmerby vann mot Värnamo med uddamålet.
Glädje. Vimmerby vann mot Värnamo med uddamålet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!