Är seriesegern borta nu? "Ser mörkt ut"

Rimforsa IF förlorade sexpoängsmatchen mot serieledaren Bergs IK med 10-7 och nu är det åtta poäng upp till tabelltoppen. "Det är tråkigt", säger lagkaptenen Tobias Claesson.

Berg firar ett av sina tio mål framför deppande RIF-spelare.

Berg firar ett av sina tio mål framför deppande RIF-spelare.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2019-12-06 21:49

Berg gick ifrån till 2-0 i första perioden, men sedan kom RIF ikapp och i andra pausen stod det 4-4. Rimforsa tog ledningen direkt i tredje perioden, men därefter gick det bara utför. Berg vände och vann till slut med 10-7. 

– Vi fick inte matchen dit vi ville, summerar tränaren Hans Karlsson.

Rimforsatränaren konstaterar att Berg är ett bra lag och har duktiga spelare. 

– Men samtidigt fick de göra för lätta mål. Vi gick bort oss lite för mycket, var inte riktigt uppe på dem när de hade skottlägen från distans. Sedan tycker jag inte att vi spelade tillräckligt snabbt heller, säger Hans Karlsson. 

Lagkaptenen Tobias Claesson är likt sin tränare besviken. 

– Det är tråkigt. Vi möter ett spelskickligt och bra lag, men så jäkla bra tycker jag inte att de är ändå. Om vi hade minimerat misstagen och inte gett bort kontringslägen och annat så hade det gått bättre, säger RIF-spelaren. 

Han lägger till: 

– Jag tycker ändå att vi skapar lika mycket som dem. Ibland gjorde de mål från mittplan, där vi ville ha dem. Det var en konstig match.

Tobias Claesson har inte riktigt känt igen sitt lag hittills på säsongen. 

– Det känts inte riktigt som att vi har varit där i början. Det har blivit ett annat spel med ny hall och grejer. Det har känts annorlunda. Jag vet inte vad det är. 

Han fortsätter: 

– Men på slutet tycker jag att vi har höjt oss och andra perioden idag var riktigt bra. Jag tror vi kan bli riktigt farliga efter nyår, för vi börjar komma igång. 

Likadant är det med kaptenens egna spel tycker han. 

– Jag har inte alls gjort så mycket poäng som jag vill. Nu har jag kommit igång mer och mer ändå, men i viktiga matcher som den här, när jag behöver leverera, så gör jag inte det, suckar lagkaptenen. 

Nu är det åtta poäng upp till tabelltoppen för Rimforsa. 

– Det är för långt efter. Det ser mörkt ut, men Berg leder serien och är väl värdiga vinnare, säger Hans Karlsson.

Tobias Claesson är inne på samma spår: 

– Vi vill ju så klart vinna varje match, men har ingen målsättning att vinna serien eller så. Det har ju Berg däremot, vad jag har hört. Men det är klart att det är synd för det ska mycket till om de tappar det här övertaget. 

Poängen RIF: Filip Cammerudh 2+1, Jakob Lindström 2+0, Felix Bengtsson 1+0, Jonathan Carling 1+0, Marcus Karlsson 1+0, Jakob Sigfridsson 0+3, Tobias Claesson 0+2. 

Hans Karlsson, tränare i Rimforsa, under matchen mot Bergs IK.
Hans Karlsson, tränare i Rimforsa, under matchen mot Bergs IK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!