"Är VIBK ens intresserade?"

Johan Astbrant kritisk till moderklubbens agerande kring Jesper Alm.

LIBK-tränaren Johan Astbrant är kritisk till moderklubbens, Vimmerby IBK, agerande i frågan gällande lån av Jesper Alm.

LIBK-tränaren Johan Astbrant är kritisk till moderklubbens, Vimmerby IBK, agerande i frågan gällande lån av Jesper Alm.

Foto:

Innebandy2016-01-25 09:30


Linköping IBK:s tränare Johan Astbrant stänger inga dörrar för en utlåning av Jesper Alm till moderklubben Vimmerby IBK. Däremot är han starkt kritisk till vad han tolkar som ointresse från VIBK:s sida.

- Jag har inte hört nåt från dem. Är de ens intresserade, undrar han?

I förra veckan berättade vi om Vimmerby IBK:s förhoppningar om att få låna "hem" SSL-forwarden Jesper Alm från Linköpings IBK under sluttampen av säsongen. Den dubbellicens som förbundet har infört gör det möjligt för spelare under 22 år att dubblera med spel både i den klubb man är kontrakterad med samt med sin moderklubb. Detta förutsatt att moderklubben befinner sig i en lägre serie.

Då, för en vecka sedan, angav VIBK att man inte hade fått något definitivt besked av LIBK och deras sportchef Johan Fredriksson. Det stämmer fortfarande, men mest beror det på Vimmerby IBK själva. Det menar i alla fall Linköpings tränare Johan Astbrant, som ironiskt nog har Vimmerby IBK som moderklubb.

"Vad är deras ambitioner?"
- Är VIBK verkligen intresserade? Man kan ju faktiskt undra. Vi har två divison två-lag i vår organisation som inte vill annat än låna spelare av oss, medan Vimmerby väl har hört av sig någon gång, men inget mer. Jag, som ändå är fostrad i Vimmerby och dessutom är Jeppes tränare, har inte hört ett dugg. Det kan väl inte vara så svårt att slå en signal och berätta om de tankar man i så fall har om Jeppe i VIBK?

- Vad är deras ambitioner, vilken roll ska han få, kommer han att ges mycket speltid? Om han bara ska komma hem och spela på tre femmor så känns det inte jätteaktuellt, menar Astbrant.

LIBK-tränaren menar också att det är mycket annat som ska klaffa, som exempelvis träningar, hur matcher krockar och hur man i så fall rent logistiskt kombinerar Jesper civila jobb med innebandy på annan ort.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!