Årets match när VIBK vann derby

Ni förstår hur derbyt slutade efter följande kommentarer: Tränare Mathias Westerling-Jansson: - Topp-två under min tid som coach. Målvakten Patrik Karlsson: - En av mina bästa matcher i karriären. Backklippan Markus Pettersson: - Det var mitt snyggaste mål någonsin.

Innebandy2011-12-09 08:28

Det var länge sedan det spelades en match i idrottshallen med sån inlevelse, sån intensitet och med såna heta känslor.
Publiken bjöds kort och gott på en innebandymatch som det sprakade om - från den första sekunden.
Mot de flesta tips var det Vimmerby som stod där som segrare till slut efter 8-5. Och glädjeyttringarna efteråt liknade de som är vanliga vid seriesegrar.
Vid sidan om stod tränarparet Mathias Westerling-Jansson och Niclas Nilsson och njöt.
- Vad ska man säga... det här var en av de skönaste segrar jag varit med om som coach. Topp-två, sa Westerling-Jansson.

Lyckades taktiskt
I stora delar av den första perioden var det annars mycket som talade för bortaseger. Craftstaden var rejält på hugget och satte VIBK under hård press med sitt kvicka och och snabba spel.
- Det här var det bästa laget vi mött hittills, tyckte VIBK-tränarna.
Trots detta var det Vimmerby som fick utdelning i den första perioden. 1-0 genom Martin Jagbrant och 2-0 av Kim Karlsson. Craftstaden satte dock ett mål strax innan den första periodvilan.
- Vi rättade till en hel del inför den andra perioden. Craftstaden fick styra lite för mycket och vi lyckades "döda" deras uppspel, sa Westerling-Jansson.
Det märktes tydligt. VIBK fick betydligt bättre grepp om spelet och var också det starkare laget i mittperioden. Trots detta lyckades Craftstaden nå ifatt till 5-5 efter Vimmerbyledning med 5-2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!