Avgjorde med fyra sekunder kvar

Kedjepolarna Jonatan Green och Victor Wall brukar oftast ikläda sig rollen som matchhjältar. Hemma mot Vetlanda snodde den tredje länken i kedjan, Kim Karlsson, åt sig den rollen. Fyra sekunder från slutet viftade han till och satte dit 5-4-målet. Nu är Vimmerby IBK på allvar med och tampas om en plats i division ett. - Kul att kunna sno hjälterollen från dem (Wall och Green) någon gång, säger Kim Karlsson och bjuder på ett brett leende.

Kim Karlsson blev matchvinnare för VIBK mot Vetlanda. Här har han just kvitterat till 4-4 och sedan kom även 5-4 från hans klubba med fyra sekunder kvar av matchen. Victor Wall är först fram att gratulera och han gjorde också två mål i matchen.

Innebandy2015-01-19 07:39

Derbymötet mellan Vimmerby och Vetlanda bjöd på stor dramatik. Bortalaget fick, åtminstone till en början, matchen dit de ville mot ett lojt VIBK.
Jonas Rodewald och Jakob Sköld såg till att Vetlanda gick fram till en 2-0-ledning efter drygt tolv minuter. Redan i det läget av matchen valde tränarduon Jonas Friberg och Mathias Lennström att gå ner på två femmor. Helt rätt skulle det visa sig.
- Vi tänkte gå runt på tre kedjor, men det funkade inte. Tempot blev för dåligt, förklarade Lennström.
Innan den första perioden var över hade hemmalaget tagit över taktpinnen. Bland annat hann Jonatan Green med att bränna en straff och dessutom pricka ribban.

Vände 0-3 till 3-3
VIBK var på gång, men fick en mardrömsstart på den andra perioden när David Svahn gjorde 3-0 i boxplay.
Sedan kom vändningen:
? Victor Wall reducerade till 3-1 efter en upprullning i powerplay.
? Hampus Svensson Starkenberg sköt från egen planhalva och Jonatan Green slog in returen till 3-2.
? Kim Karlsson kämpade fram bollen till Victor Wall som dunkade in 3-3 bakom en chanslös Vetlandamålvakt.