Adrian har fått anbud från norska elitserien

VIBK-spelaren Adrian Brorsson har fått anbud från den norska elitserieklubben Slevik. "Det står mellan dem och att spela kvar i VIBK", säger han.

Adrian Brorsson är aktuell för spel i Norge nästa säsong.

Adrian Brorsson är aktuell för spel i Norge nästa säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-04-16 17:00

Adrian Brorsson fyller 25 år i höst. Han fick sitt stora genombrott under sin femte säsong i A-laget 2018/2019 då han svarade för 18 mål och sju assist på 15 matcher. Inför säsongen 2019/2020 valde han att gå till Craftstaden för spel i Allsvenskan där han noterades för tolv matcher, men lyckades inte etablera sig på allvar.

Inför den här säsongen var han tillbaka i moderklubben, men VIBK:s återkomst i division ett blev bara fyra matcher innan säsongen avböts på grund av coronapandemin. Brorsson har ett år kvar på sitt kontrakt med VIBK, men ett anbud från en utländsk klubb gör det oklart om han blir kvar i VIBK.

– Just nu är det lite oklart. Jag pratar för tillfället med en norsk elitserieklubb, Slevik. Det känns väldigt spännande och kul och det lockar såklart att eventuellt spela där. Det står mellan dem och att spela kvar i VIBK. Jag har inte bestämt mig ännu utan kommer fundera på det här de närmaste veckorna, säger han.

Vimmerby IBK:s tränare Michael Elmér hade räknat med Brorsson som en del av laget till kommande säsong.

– Adrian har ett år kvar på kontraktet och är en spelare som vi räknar med i lagbygget inför kommande säsong. Sedan är det klart att det är kul att VIBK-fostrade spelare väcker intresse från lag i högre serier och utlandet och skulle han vilja prova på Norge så är det klart att vi kommer försöka hitta en lösning på det precis som vi gjorde när han lämnade för Craftstaden, säger Elmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!