Avslöjar: VIBK-profilen klar för Rimforsa IF

Här är en överraskande innebandynyhet: Vimmerby IBK:s förre målkung Kim Karlsson avstår spel i division 1. Istället fortsätter han karriären i Rimforsa IF.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-08-31 14:59

Under många år bildade Kim Karlsson en fruktad förstakedja i VIBK tilllsammans med Jonatan Green och Victor Wall. Med nummer 52 på ryggen gjorde han totalt 188 mål på 175 matcher innan flyttlasset gick till Linköping för ett par år sedan.

Efter två lyckosamma säsonger i Solfjäderstaden – med seriesegern i division 2 som höjdpunkt – väljer nu 26-åringen att ta ett kliv ner i seriesystemet. Han sa nej till moderklubben Vimmerby IBK i ett tidigt skede. Och nu har även Solfjäderstaden fått ett negativt besked.

Istället är det alltså Rimforsa IF som har vunnit dragkampen om Kim Karlsson, vilket får betraktas som en värvningsbomb med bara några veckor kvar till premiären.

– Det känns jättebra! Kim har tränat med oss några gånger och vi har fått ett väldigt positivt intryck av honom, både som spelare och person, säger Sebastian Claesson, senioransvarig i innebandysektionen.

Kim Karlsson är ett mycket välkommet tillskott för Rimforsa som har tappat några duktiga spelare den senaste tiden. Bland annat har Jacob Sigfridsson och Filip Cammerudh lämnat klubben, för Bergs IK respektive Tunet IBK i norska elitserien.

– Vi tog kontakt med Kim i slutet av juni. Då visste vi att det skulle försvinna några duktiga spelare, samtidigt som vi läst att Kim tvekade kring en fortsatt satsning i division 1. Sedan dess har vi haft kontakt med varandra och nu är övergången genomförd, säger Sebastian Claesson.

Själv säger Kim Karlsson så här om det oväntade klubbvalet:

– Det var skitroligt att äntligen få spela i ”ettan” med Solfjäderstaden, men jag kände att det tog lite väl mycket tid med tre träningar i veckan och långa bortaresor. Det var svårt att få ihop innebandyn med jobb och övriga fritidsintressen.

– Det har varit mycket funderande under sommaren, där jag har haft en fortsatt dialog med Solfjäderstaden. De har varit hyggliga och gett mig lång betänketid. Nu känns det som rätt beslut att ta ett steg tillbaka och spela med Rimforsa istället.

Varför Rimforsa…?

– Jag vill fortsätta spela innebandy på en skaplig nivå, utan att det tar massor av tid. Rimforsa hörde av sig i somras och jag hängde med på en träning. I det läget hade jag egentligen inga förväntningar, men jag gillade hur dem presenterade klubben och vad de vill. I slutet har det stått mellan "Fjädern" och Rimforsa.

– Det känns bra att jag äntligen har bestämt mig. Efter några provträningar är jag riktigt taggad på att komma igång på allvar.

Dina intryck av truppen så här långt?

– Jag har förstått att några etablerade killar har lämnat, men det ser ändå bra ut. Jag har mött Rimforsa tidigare och vet att det finns många talangfulla spelare i laget, säger Kim Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!