Backförstärkning till VIBK

- Finns bara motivationen, viljan och kroppen är hel så är det bara att elda på. Då har åldern ingen betydelse. Micael Nilsson gör överraskande comeback i Vimmerby.

Tillbaka. Micael Nilsson är sugen på innebandy igen efter två års uppehåll. Den rutinerade backen blir ett bra tillskott i VIBK. Foto: Janne Strömsten

Tillbaka. Micael Nilsson är sugen på innebandy igen efter två års uppehåll. Den rutinerade backen blir ett bra tillskott i VIBK. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Innebandy2007-05-15 06:28

Familjen sa sitt.
Det blev ett ja.
- Då var det bara att köra. Det känns bara så gött, säger Micael Nilsson om att han nu återupptar innebandykarriären.
Att han är 36 år är inget han reflekterar över.
- Det har ingen betydelse. Jag har alltid haft en inre drivkraft och finns suget så är det bara att spela vidare.
För VIBK kommer hans besked som en mycket positiv nyhet förstås. Klubben riskerar att tappa många spelare till kommande säsong. I det läget kan spelare med sån erfarenhet som backen Micael Nilsson bli guld värda.
- Jag hoppas att jag kan bidra med en del och ge de unga spelarna lite tips.
Något som han gjorde i vintras, i rollen som tränare i J20-laget, som egentligen var ett lag där stommen bestod av 15- och 16-åringar.
- Jag tycker att dom utvecklades grymt mycket. Det hände mycket med dom. Det finns några riktigt bra talanger och det ser jättebra ut även längre ner i åldrarna, säger Micael Nilsson.
Han bekymras inte över att många kan komma att lämna VIBK.
- Jag ser det hellre som en nystart. Det känns kanon att vi har fått en sportchef (Micael Elmér) och en ny tränare (Mathias Jansson). Och det ska bli kul att få se de unga killarna komma upp i A-laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!