Beslutet: Lokala laget drar sig ur division 1

Efter en lång väntan fick Rimforsa IF till slut fira serieseger och avancemang till division 1. Något spel i "ettan" blir det däremot inte 2022/2023. Föreningen har valt att dra sig ur.

Rimforsa IF firade serieseger och avancemang till division 1 tidigare i år. Nu blir det inget spel i "ettan".

Rimforsa IF firade serieseger och avancemang till division 1 tidigare i år. Nu blir det inget spel i "ettan".

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-06-01 18:12

När serieindelningen till division 1-innebandyn presenterades för några veckor sedan var det många i Rimforsa IF som höjde på ögonbrynen. 

RIF hade hoppats på heta derbyn mot Ledberg, Berg och Linköping FBC. Så blev det inte. Laget placerades i en annan serie. 

– När vi fick se serieindelningen trodde vi inte att det var sant, sa Sebastian Claesson, senioransvarig i föreningens innebandysektion då.

Rimforsa placerades i södra serien och skulle få möta lag som Eslöv, Gränna, Halmstad, Munka-Ljungby och Olofström. Det hade inneburit långa bussresor till bortamatcherna. 

Av den anledningen har nu klubben beslutat sig för att avanmäla herrlaget och alltså dra sig ur "ettan". Det skriver man på sin hemsida under onsdagen. Beslutet är, enligt föreningen, fattat i samråd med spelartruppen.

"Att behöva åka 560 mil i buss till bortamatcherna ställer lite andra krav på våra spelare för att spela i div. 1.", skriver RIF.

Man fortsätter:

"Vi har försökt att få till en dialog med svenska innebandyförbundet för att få svar på våra frågor kring serieindelning och vilka olika förslag som vägts mot varandra. Svaren vi har fått därifrån har varit kortfattade och dialogen samt hur man har bemött oss som förening i den här frågan har varit under all kritik."

Rimforsa kommer istället att ställa upp med ett herrlag i division 3 och ett i division 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!