Bedrövad arrangör efter inställd innebandyfest

"Vi är bedrövade, frustrerade och ledsna, men också revanschsugna", säger arrangören.

Swedish Floorball Open lockar både mycket publik och många spelare från olika delar av landet. Efter tio år blir det ingen turnering i Västervik i sommar.

Swedish Floorball Open lockar både mycket publik och många spelare från olika delar av landet. Efter tio år blir det ingen turnering i Västervik i sommar.

Foto: Malin Belfrage

Innebandy2020-05-15 12:40

På fredagen kom det oundvikliga beskedet från arrangörerna av VT Junior Open och Swedish Floorball Open att årets turneringar blir inställda på grund av coronaviruset. Juniorturneringen skulle ha avgjorts den 29–30 juli och SFO den 31 juli och 1 augusti.

– Vi hade hoppats kunna genomföra detta eftersom vi ligger så långt in på sommaren. Till slut var vi tvungna att ta ett beslut eftersom vi har fått frågor om hur vi har tänkt att göra. Lagen som har anmält sig vill ha besked med tanke på boende bland annat, säger Eric Kristiansson, som är en av arrangörerna.

Just nu är restriktionerna max 50 personer vid en sammankomst och inga längre resor inom landet.

– Även om det skulle bli tillåtet med 500 personer så skulle det bli svårt. Vi vill att det här ska vara en folkfest och det blir det inte om det inte finns någon publik. Sedan blir det problem med boendet. Förra året var det fullt med spelare som sov över på Ellen Key och det skulle inte fungera med rådande restriktioner.

Anmälningsläget inför årets evenemang såg riktigt bra ut. Förra året var det 78 lag som deltog i juniorturneringen och 50 lag i SFO.

– Innan corona hade vi bra med anmälningar. Sedan avtog antalet lag som anmälde sig, berättar Eric.

Alla lag som har anmält sig till årets turnering är automatiskt anmälda till turneringen 2021 och drabbas inte av någon eventuell prishöjning. Arrangören meddelar att de lagen som vill ha tillbaka anmälningsavgiften får det.

Vad betyder det ekonomiskt för er att det blir inställt?

– Ett litet avbräck blir det för bolaget. Vi har vissa utgifter som vi inte får tillbaka. Alla tre i arrangörsstaben har privata jobb så vi drabbas inte ekonomiskt på ett personligt plan, men all tid som vi har lagt ner på detta får vi aldrig tillbaka, svarar Eric Kristiansson.

Årets turneringen skulle ha varit den elfte i ordningen. Förutom SFO och VT Junior Open skulle Draksbåtsfestivalen och Hamnplan Live ha genomförts lördagen den 1 augusti, men även dessa evenemang är inställda.

Det är redan bestämt att nästa års evenemang kommer att avgöras den 4–7 augusti.

Westerviks IBK är medarrangör vid Swedish Floorball Open.

– Det är en stor intäkt som vi går miste om. Vi har haft det lite på känn. Vi har haft en dialog med arrangörerna så vi har varit lite förberedda. Vi ska ha ett styrelsemöte på söndag där vi ska diskutera den uppkommna situationen, säger Magnus Larsson i WIBK.

Två av arrangörerna för Swedish Floorball Open, Eric Kristiansson och Fredrik Ohlsson, tvingas ställa in årets turnering.
Två av arrangörerna för Swedish Floorball Open, Eric Kristiansson och Fredrik Ohlsson, tvingas ställa in årets turnering.
Karta: Skeppsbrokajen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!