Bergman hjälte mot mästarna

VIBK-produkten Filip Bergman agerade stundtals rena väggen i målet och var en starkt bidragande orsak till att Jönköpings IK kunde besegra serieledande och flerfaldiga svenska mästarna Falun hemma med 8-5 på söndagen i Svenska Superligan.

Filip Bergman agerade frälsare för Jönköping mot Falun.

Innebandy2017-10-29 19:48
Filip Bergman kom till Jönköping inför den här säsongen och har fått en del chanser. Frågan är om Vimmerbykillen ändå inte fick sitt definitiva genombrott på högsta nivå i söndagens match.
Bottenlaget Jönköping hade ingen lätt uppgift hemma mot regerande mästarlaget från Falun med lagkapten och världsstjärnan Rasmus Enström i spetsen.
Minuten in i andra perioden ledde också gästerna planenligt med 2-5, men sedan kom en vändning som heter duga.
Innan andra perioden var över hade JIK vänt till ledning 6-5 och i den tredje perioden ångade laget på och vann till slut med 8-5.
Detta trots att Falun vann skottstatistiken med 39-24.Filip Bergman gjorde alltså sitt livs match och höll nollan i nästan två perioder mot tuffast möjliga motstånd.
Det bekräftas av det faktum att Innebandymagazinets reporter på plats gav den förre VIBK-målvakten högsta betyg, 5 av 5 möjliga.