Betyg: De var bäst i Rimforsas seger

Fredagens match mellan Rimforsa IF och Linköpings IBS slutade 12–5. Samtidigt vann Bergs IK sin match mot KFUM Norrköping med 7–3. Det innebär att RIF kommer sluta tvåa i serien. Här är våra betyg från kvällens möte i Hackelhallen.

RIF jublar efter Jakob Lindströms 5-1-mål.

RIF jublar efter Jakob Lindströms 5-1-mål.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-03-06 21:47

Fem stjärnor: Jakob Lindström
Jobbar alltid hårt för laget. Den här matchen kryddade Lindström sin insats med fyra mål. 26-åringen är en av många duktiga innebandyspelare som Rimforsa har fått fram genom åren. Han gick innebandygymnasiet i Hagfors, innan han flyttade hem till Rimforsa igen efter studenten. Har gjort många poäng sedan dess, men ändå hamnat en bit ner i den interna poängligan. Nu var det Jakob Lindström som glänste allra mest.

Fyra stjärnor: Filip Cammerudh
Den skicklige forwarden från Linköping har en hög högstanivå, vilket vi fick se ett antal gånger under kvällen. Hans framspelning till Jakob Lindströms 5-1-mål var matchens höjdpunkt. Cammerudh dribblade av flera bortaspelare innan han serverade Lindström på den bortre stolpen.

Tre stjärnor: Marcus Karlsson
Stundtals är 24-åringen på en egen nivå. Det är visserligen inte så konstigt. Det är bara några år sedan som Marcus Karlsson spelade SM-final med Linköping IBK i Globen. Den här matchen gjorde han fyra poäng.

Två stjärnor: Henrik Isaksson
Bra i fotboll, bra i innebandy. Henrik Isaksson var mycket duktig och stod nästan alltid rätt i sin backposition. Fick mycket beröm av sina tränare efter matchen.

En stjärna: Tobias Claesson
Nyligen gjorde Tobias Claesson sin 1000:e poäng i karriären. Mot Linköping kom ytterligare fyra poäng. Är alltid ett offensivt hot med sitt rappa skott. Om Rimforsa ska bli ett topplag även nästa säsong är det viktigt att klubben lyckas behålla Claesson, som lär uppvaktas av klubbar högre upp i seriesystemet. Precis som vanligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!