BETYG: De var bäst när Vimmerby mötte jumbon

Storseger? Jodå. Vimmerby IBK infriade favoritskapet och krossade jumbon Skillingaryd med stora siffror (17–3). "Det var roligt att spela och kul att göra så många mål", säger Svea Backstad.

Glädje. Vimmerby IBK hade målkalas mot Skillingaryd och vann med stora siffror.

Innebandy2023-12-16 15:50

Sjutton mål! Det hör definitivt inte till vanligheterna att Vimmerby IBK gör så många mål. Men det var precis vad som hände mot Skillingaryd. Det var långa stunder kattens lek med råttan. VIBK var i det närmaste fullständigt överlägsna, förutom delar av den första perioden. En period som bara slutade 3–1. Men sen, men sen...då var det överkörning. Vimmerby vann andra perioden med 8–1 och matchen totalt med 17–3.

Hur var det att spela?

– Jättekul. Vi kom ju från två förluster och det var skönt att vi vann och fick göra så många mål, fortsätter Svea Backstad som är tillbaka efter sin svåra knäskada.

Hon var en av planens bästa, trots att hon inte var så flitig i poängprotokollet. Men framför allt briljerade hon med sitt fina passningsspel, sin blick och sitt positionsspel.

undefined
Oj vad mål Vimmerby gjorde i mittperioden. En period som de vann med 8-1.

Hur är det med knäet nu?

– Bara bra. Jag känner ingenting av det nu.

Vimmerbys tränare Jonas Karlsson var också helnöjd med insatsen:

– Vi sa innan att vi skulle försöka göra många mål, med tanke på att det kan bli en målskillnadsaffär till slut i toppstriden. Nu gjorde vi 17 och har gjort flest i hela serien. Det känns väldigt bra.

Han var nöjd med lagets presspel, attityden och såklart anfallsspelet.

– Vi hade många olika målskyttar och flera av målen var vackra. Vi fick möjlighet att testa ett delvis nytt anfallsspel och det föll väl ut.

Betygen:

5 stjärnor: Emmy Karlsson

Hon är bland de bästa, i match efter match. Inget undantag i mötet mot jumbon Skillingaryd. Emmy tog tag i det direkt, visade vägen med sin outtröttliga energi satte hon press på motståndarna och fick också utdelning. Satte första målet i storsegern.

4 stjärnor: Emma Sjökvist

Det dröjde och dröjde. Den normalt poängstarke forwarden var inte delaktig i något av Vimmerbys första sex mål, men sen. Då gjorde hon tre snabba i mitten av den andra perioden; 7–1, 8–1 och 9–2. Och allt var som det brukar...Emma landade in på fyra fullträffar och en assist.

3 stjärnor: Svea Backstad

Hämmad av sin svåra knäskada? Nej, inte alls. Knäet är helt igen och det märks inte i spelet att Svea varit borta länge från innebandyn. Visade sin spelskicklighet och sitt fina passningsspel konstant mot Skillingaryd.

2 stjärnor: Tess Fridh

Löpte mycket, rörde sig över hela planen och var ytterst involverad i spelet. Bra insats av kaptenen – igen. Slog flera fina passningar i matchen.

1 stjärna: Amanda Anemyr

Stark insats av backen. Amanda var bra i närkampsspelet och svarade för flera öppnande passningar till forwards.

Matchfakta

• VIBK-Skillingaryd: 17–3

Första perioden: 1–0 (04.07) Emmy Karlsson, 2–0 (08.01) Hilma Karlsson (Nelly Widéen), 2–1 (14.00) Amanda Blomberg Petri (Wilma Lundgren), 3–1 (19.10) Tess Fridh (Klara Stridh).

Andra perioden: 4–1 (20.58) Wilma Edgren (Malin Lenegård), 5–1 (22.09) Wilma Nilsson (Malin Lenegård), 6–1 (25.35) Malin Lenegård (Sofia Söderlund), 7–1 (29.18) Emma Sjökvist (Isabella Levin), 8–1 (31.20) Emma Sjökvist (Svea Backstad), 8–2 (31.33) Lina Gustavsson, 9– 2 (32.52) Emma Sjökvist (Nelly Widéen), 10–2 (37.30) Nelly Widéen (Emma Sjökvist), 11–2 (39.35) Amanda Anemyr (Wilma Edgren).

Tredje perioden: 12–2 (40.37) Wilma Edgren (Sofia Söderlund), 13–2 (42.17) Tess Fridh (Emmy Karlsson), 13–3 (47.48) Natalie Hafez), 14–3 (49.01) Emma Sjökvist (Hilma Karlsson), 15–3 (53.31) Wilma Edgren, 16–3 (55.40) Tess Fridh, 17–3 (56.13) Malin Lenegård (Sofia Söderlund).