Efter fina starten – då vände serieledaren

Vimmerby fick en smakstart då målkungen Emil Johanssons satte matchens första mål. Sen var det inte mycket som gick lagets väg borta mot Gransholm. Långt ifrån. Till slut, däng med 10–3. "Vi gör det bra första halvan, sen tappar vi tyvärr", säger tränaren Alexander Pettersson.

Depp. Vimmerby förlorade stort borta mot Gransholm.

Depp. Vimmerby förlorade stort borta mot Gransholm.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2022-10-21 21:29

Det började ju så bra. Emil Johansson (vem annars...?) prickade in sitt nionde mål för säsongen. Sen hittade serieledande Gransholm rätt. Gjorde tre mål och gick fram till pausvila med 3–1.

Ett märkligt resultat, sett till spel och chanser. 

– Jag tycker att vi gör det bra i första. Någon sa att vi vann skotten med 26–14. Då är det klart att det inte känns så bra att vi bara gjorde ett enda mål och var i underläge, säger VIBK-tränaren. 

Vimmerby fortsatte skapa bra chanser även första delen av mittperioden. John Pettersson lyckades också näta och VIBK hade bud på fler mål, då kom en kvick spelvändning och istället 5–2. Inför tredje stod det 7–2. Avgjort...?

– Vi hade ett bra snack inför den sista perioden och vi hade fortfarande tro på att vi kunde vända det här. Men sen gör vi inte alls som vi pratade om, släppte in två onödiga mål och då var det i princip kört, säger Alexander Pettersson och suckar.

– Som ytterst ansvarig får väl jag ta på mig att det blir lite energilöst en period. 

Finns det något som var bra som ni tar med er till nästa match?

– Absolut. Vi skapar väldigt mycket, men tyvärr kan vi ju inte omsätta det i mål. 

Individuellt var Karl Hjelmland och John Pettersson bäst i VIBK. Även Samuel Ringdahl Alm fick ett plus för sitt inhopp i målet på slutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!