Övertygande av VIBK: "Inte den vackraste segern"

En stark defensiv insats. Och effektivitet i offensiven. Det var grunden till Vimmerby IBK:s seger med 6–2 borta i toppmötet med Hovmantorp. "Jag kan inte påstå att det var den vackraste segern, men den satt väldigt skönt ändå", sa Vimmerbytränaren Alexander Pettersson.

Elias Travtjenko och Elliot Kronstrand var två av VIBK:s bästa spelare mot Hovmantorp.

Innebandy2023-12-01 22:10

Med fem raka segrar i ryggen skulle Hovmantorp borta bli ett tuffare test för serieledarna. VIBK hade 2–1 efter första perioden och gick tidigt ifrån till 4–1 i andra.

– Sedan fick vi läge i power play, men då släppte vi in ett mål istället. Det var förstås onödigt. Vi ska ändå vara nöjda med 4–2 efter två perioder. Vi släppte till en del lägen där, men Jesper Ahnfeldt räddade ett par frilägen.

undefined
Jesper Ahnfeldt var stabil i mål för VIBK.

I tredje stängde VIBK matchen effektivt. Förstakedjan levererade då Elias Travtjenko fullbordade sitt hat trick och gav VIBK segern med 6–2.

– Det var inte den vackraste segern. Vi vinner på ett starkt försvarsspel samtidigt som vi är effektiva framåt och gör mål i rätt lägen.

I nästa omgång ställs Vimmerbylaget mot Tenhult hemma på torsdag.

BETYGEN:

3 Stjärnor: Jesper Ahnfeldt

Kommentar: Gör ännu en stark insats. Stabil matchen igenom och räddar laget i den andra perioden med flera svettiga räddningar.

2 Stjärnor: Elliot Kronstrand

Kommentar: Gör en helgjuten insats. Sliter enormt i försvarsspelet med många täckta skott. Länken i andrakedjan.

1 Stjärna: Elias Travtjenko

Kommentar: Var på rätt plats vid rätt tillfälle flera gånger under matchen. Forwardens bästa match för säsongen som kröntes med hattrick och en assist.