Blek insats av VIBK – föll på hemmaplan

Vimmerby IBK lyckades inte följa upp tisdagens seger. På fredagen blev det en tung 3–7-förlust hemma mot CL98IC.

Vimmerby IBK åkte på en smäll mot CL98IC.

Innebandy2021-11-05 21:17

Tisdagens derbyseger mot Craftstaden var välbehövlig för Vimmerby IBK i division 1 – och också säsongens allra första vinst. Skulle man även kunna rå på bottenkonkurrenten CL98IC av bara farten på fredagen?

Nej, inte riktigt. Det smällde till omedelbart i idrottshallen i Vimmerby. Lukas Nordén utnyttjade ett defensivt VIBK-misstag och öppnade målskyttet för gästerna.

CL98 kontrollerade händelserna i den första perioden och dominerade spelmässigt. VIBK låg väldigt lågt med laget och fokuserade på försvarsspelet. 0–1 stod sig in till den första periodpausen.

I den andra gjorde bortalaget ett ryck. 0–2 kom efter drygt två minuter och man fyllde på med trean efter nio minuter, i spel fem mot fyra. När Filip Gustafsson satte 0–4 i slutet på perioden såg det mörkt ut för hemmalaget. Kevin Hultman hittade strax därefter en lucka bakom CL98:s mycket duktiga målvakt Olle Jonsson och pricksköt in reduceringen för VIBK. Jonsson hade annars hjälp av stolpen och ribban både en och två gånger under den andra perioden, ska sägas.

undefined
Kevin Hultman reducerade för VIBK i slutet på den andra perioden.

Kunde VIBK höja sig och få till en forcering i den tredje perioden? Det var svårt. Gästerna var lugna och trygga med bollen och spelade bort en hel del tid. Hemmalaget försökte och försökte, men lyckades bara vaska fram ett par chanser. Med drygt fem minuter kvar var det istället CL98 som hittade nätet, när David Carrington gjorde sitt andra för kvällen.

Ett sista försök skulle komma från VIBK – och det var ett bra sådant. Först – i den 16:e minuten – gjorde Jonas Friberg 2–5 i powerplay. Och bara 40 sekunder senare var det Kevin Roséns tur. Jakten blev kortvarig. Med 17:32 på klockan gjorde gästerna 3–6 och 30 sekunder senare även 3–7, vilket satte punkt för kvällen.

VIBK–CL98IC 3–7

Första perioden: (00:39) 0–1 Lukas Nordén.

Andra perioden: (02:21) 0–2 Filip Gustafsson, (08:56) 0–3 David Carrington (spel 5/4), (16:47) 0–4 Filip Gustafsson, (17:39) 1–4 Kevin Hultman.

Tredje perioden: (14:21) 1–5 David Carrington, (15:54) 2–5 Jonas Friberg (Johan Carlsson, spel 5/4), (16:32) 3–5 Kevin Rosén (Ricky Gustafsson), (17:32) 3–6 Melker Sandebäck, (17:53) 3–7 Kevin Sandebäck.