Blir Gränna en smaskig munsbit för Vimmerby?

Höstsäsongen blev inte som topptippade Vimmerby IBK hoppats. Inför helgens omstart i division två är de sexa i tabellen. För att kunna utmana om topp-två, som innebär uppflyttning till division ett, måste VIBK rada upp segrar. Och varför inte börja direkt mot Gränna...

Foto:

Innebandy2017-01-08 12:15

Med tio matcher kvar att spela har Vimmerby åtta poäng upp till andraplacerande Olofström.

Så här säger VIBK-tränaren Jonas Friberg om läget:

- Vi vet att väldigt mycket kan hända. Det är 30 poäng att spela om och med trepoängs-systemet kan det gå väldigt fort. Sedan blir jag inte riktigt klok på den här serien. Vi vinner stort mot Olofström (18-5) och ändå är de tvåa i serien.

Friberg vill samtidigt avdramatisera tabelläget, och konstaterar att Vimmerby tar en match i taget.

- Det är bara att bita ihop och köra. Vi har inte mycket att förlora. Det gäller att försöka få in en positiv känsla. Och det ska bli skönt att komma igång igen och spela matcher. Det är alltid lite ovisst efter ett uppehåll. Jag tror att Gränna passar oss bra i omstarten och det är en match vi ska vinna hemma.

Vad var det som inte riktigt fungerade under hösten?

- Vi måste få igång vår offensiv. Den har inte varit riktigt lika bra som förra året. Vi har skapat mycket chanser, men vi måste bli effektivare när lägena kommer. Det är bara ett par matcher där målen rullat in.

Det är drygt tre veckor sedan Vimmerby senast spelade en seriematch. Hur har det sett ut träningsmässigt under uppehållet?

- Det har väl inte varit någon jättehög närvaro, men det blir ju så under jul och i mellandagarna. Den här veckan har däremot varit riktigt bra. Vi har också kört en internmatch mot JAS-laget.

Har det skett några förändringar i truppen?

- Nej. Det är samma manskap som tidigare. Vi kommer ställa upp med samma uppställning mot Gränna som mot Vetlanda i den förra omgången. Vi inleder också på tre femmor, då har man större handlingsutrymme att förändra en matchbild senare.

Vimmerby jagar tre poäng hemma mot Gränna. Lyckas Ricky Gustafsson, Kim Karlsson och Jonatan Green med det?
Vimmerby jagar tre poäng hemma mot Gränna. Lyckas Ricky Gustafsson, Kim Karlsson och Jonatan Green med det?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!