Bolltrollaren räknar med större ansvar: "Hopp och lek"

Vimmerby IBK:s herrar är mitt uppe i förberedelserna inför den kommande säsongen, där laget får ta nya tag i division 2. Sporten ställde sex frågor till bolltrollaren Mattias Zeilon, som ser ut att få ett större ansvar den här säsongen.

Vimmerby IBK-spelaren Mattias Zeilon är redo för en ny säsong i den svartvita tröjan.

Vimmerby IBK-spelaren Mattias Zeilon är redo för en ny säsong i den svartvita tröjan.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-08-30 07:00

Till att börja med... Hur känns det att vara igång med försäsongen och träningsmatcherna igen?

– Det känns bra och det känns verkligen som att vi har något bra på gång nu. Vi har testat ganska mycket nytt hittills, framför allt i försvarsspelet. Jag tycker att den här formationen vi har nu i försvaret passar oss bättre, eftersom vi kommer högre upp i banan och ger motståndarna mindre tid. 

Kan vi vänta oss några förändringar i det offensiva spelet?

– Offensivt blir det nästan lite "hopp och lek", som jag brukar säga. Men jag tror det kan bli jäkligt bra det också. "Öla" (Alexander Pettersson, ny huvudtränare) är en som vill lära sig mycket och hittills har det funkat väldigt bra.

Ni har tappat en del spelare, men även värvat några nya. Vad tror du om din egen roll i laget?

– Känslan är att jag kommer få en större roll, med mer ansvar. Visst, jag är inte gammal, men vi har många yngre spelare och det gäller att försöka visa sina bra sidor och pusha på och stötta dem hela tiden.

Är det något av nyförvärven i VIBK som man ska hålla ögonen på den här säsongen?

– Backen Adam Olofsson har sett väldigt bra ut och jag tror han bara kommer bli bättre och bättre.

Ni åkte ur division 1 och är tillbaka i "tvåan". Siktar ni på att vinna division 2 nu?

– Jag vill säga det, även om vi inte riktigt pratat om det än. Vi ska ha ett spelarmöte framöver där vi säkerligen kommer att ta upp det. Men jag vill att vi ska gå upp direkt igen och jag tror att de flesta är överens om att vi är ett lag som ska slåss i toppen. Vi har spelarmaterialet för det, även om det kanske är lite tunnare än förra säsongen. Förhoppningsvis kan vi vara slagkraftiga på två femmor.

Vad krävs för att ni ska lyckas med det?

– Det är en svår fråga. Något som jag tror kan vara till vår fördel är att vi kommer att spela väldigt många träningsmatcher innan serien drar igång. Annars brukar vi inte dra igång så här tidigt, men nu har vi redan spelat tre matcher och kommer spela minst sju till. Det tror jag kommer gynna oss. Sen har vi kört väldigt mycket fysträning också och spelarna har visat bra resultat på testerna.

VIBK inleder division 2 med hemmamatch mot Värnamo IK, den 30 september.

Alexander Pettersson har tagit över huvudansvaret i Vimmerby IBK.
Alexander Pettersson har tagit över huvudansvaret i Vimmerby IBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!