Miltons Kalmarsund i SM-final: "Härlig känsla"

FBC Kalmarsund besegrade Växjö i ett riktigt drama i måndags. Laget är därmed klart för SM-final i innebandy mot Falun i Globen på lördag. "Det var en härlig känsla att vi äntligen lyckades", säger Vimmerbykillen Henrik Milton, som ingår i lagets ledarstab.

Henrik Milton ingår i Kalmarsunds ledarstab. På lördag ska laget spela SM-final mot Falun i Globen.

Henrik Milton ingår i Kalmarsunds ledarstab. På lördag ska laget spela SM-final mot Falun i Globen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-04-19 17:00

I slutet av augusti förra året mötte Kalmarsund Vimmerby på försäsongen i Svenska Cupen. Toppklubben sopade banan med Vimmerbylaget och vann med 17–3 och 15–3. Redan då fanns höga ambitioner inför säsongen.

– Vi hade etablerat oss som ett topplag i serien under ett par säsonger, men aldrig lyckats gå till final. Nu kändes det som det var vår tur på något vis.

Vägen dit har dock varit allt annat än spikrak under säsongens gång.

– Nej, vi har haft ett par rejäla dippar, och ett tag såg det faktiskt ut som att vi skulle missa slutspel. Serien var rekordjämn i år. Efter en stark slutspurt kom vi trea i serien.

I kvartsfinalen slog Kalmarsund ut Helsingborg med 4–2 i matcher. Semifinalen mot Växjö blev ännu jämnare.

– Det blev en sjunde och avgörande match i Växjö i måndags. Vi låg under med 4–3 på slutet och tog ut målvakten. Kvitteringen satt 30 sekunder från slutet och sedan avgjorde vi ett par minuter in i förlängningen. Det går egentligen inte att få till ett bättre avslut än så.

Segern innebär att SM-finalen i Globen (numera Avicii Arena) väntar på lördag. Där står flerfaldiga mästarna Falun för motståndet.

– Det finns ändå faktorer som talar till vår fördel. De två senaste säsongerna har vi tagit 9 av 12 poäng i matcherna mot Falun. Dessutom har vi Kim Nilsson i laget. Han och flera andra har haft skadeproblem under säsongen, men nu är alla hela och friska.

Hur stort vore det med ett SM-guld?

– Det går knappast att beskriva. Det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse.

Laget reser upp till Stockholm redan på torsdagen och påbörjar uppladdningen. På lördag räknar Milton med ett massivt stöd på läktarna.

– Jag var förbi på vårt kansli tidigare idag och då var det bra snurr på biljettförsäljningen. Det kommer att gå ett antal bussar från Öland och Kalmar med supporters i helgen. Det har varit riktigt bra tryck på läktarna tidigare under slutspelet och jag ser fram emot att få uppleva finalen inför ett fullsatt Globen.

Milton hade för övrigt tänkt se finalen från läktarplats som åskådare om laget inte tagit sig dit.

– Nu blir det jobb istället. Det blir häftigt att fylla vattenflaskorna på en sådan klassisk mark, säger Milton som har rollen som materialkoordinator i laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!