Bortamatch mot mittenlaget för VIBK

Vimmerby IBK börjar verkligen etablera sig som ett topplag i division två. Ikväll möter man KFUM Jönköping på bortaplan och går för sin femte seger på sex matcher. "Det handlar om att ha tålamod", säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Ska Vimmerby IBK få jubla åt sin femte seger i division två ikväll?

Ska Vimmerby IBK få jubla åt sin femte seger i division två ikväll?

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-11-08 10:39

Ikväll åker Vimmerby IBK till Jönköping för att möta KFUM Jönköping i division två-innebandyn. Det är ett VIBK som kommer till matchen stärkta av den senaste, mycket viktiga, segern (7–3) hemma mot Karlskrona. 
– Vi har pratat igenom senaste matchen och försökt skruva på en del moment. Vi har släppt på det fysiska spelet lite mer, det har varit för snällt på träningarna veckorna innan, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

KFUM Jönköping har inte övertygat hittills i division två, men det är ett lag som har kapaciteten att störa de flesta lagen, menar VIBK:s tränare:
– De är nykomlingar från trean och har en del spelare som spelat högre upp. När det stämmer för dem så kan de sno poäng från vilken motståndare som helst, säger Elmér och fortsätter:
– Men vi bryr oss inte så mycket om vart de ligger i tabellen. Vi ska spela vårt spel.

VIBK har tagit fyra segrar på sina fem inledande matcher och ligger tvåa. I kvällens match får man gälla som favoriter.
– Det hadlar om att ha tålamod när saker inte stämmer, som senast mot Karlskrona till exempel under de två första perioderna. Då gick vi ner på två femmor och vred på det lite. Men nu är känslan att vi har tre levererande femmor som verkligen vill spela.

Melvin Hemmingsson är sjuk och missar matchen för VIBK. Rutinerade Jonas Elofsson, som var med senast mot Karlskrona, är inte heller med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!