"Bra svar" i match mot Allsvenskt motstånd

Knapp seger mot division 2-motstånd på fredagen och knapp förlust mot allsvenskt motstånd på lördagen. Det har gett en hel del bra svar för VIBK-tränaren Michael Elmér. "Våra femmor börjar sätta sig nu", säger han.

Sebastian Elmér och Vimmerby IBK förlorade med 5–4 mot Norrköpingslaget Åby, men är nöjda med insatsen.

Sebastian Elmér och Vimmerby IBK förlorade med 5–4 mot Norrköpingslaget Åby, men är nöjda med insatsen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-09-12 17:09

Låt oss börja med fredagens 3–2-seger mot Forserum från division 2. Det var en match där Vimmerby var det bättre laget, tycker Michael Elmér. 

– Som befarat i en sådan match blir det lite dålig energi. Samtidigt var jag inte direkt orolig när det stod 3–2, vi hade ganska bra kontroll. Det var en bra match att få i benen och vi kunde testa lite olika konstellationer, säger VIBK-tränaren. 

På lördagen, när Åby från Norrköping stod för motståndet, spelade VIBK bättre innebandy. Inför sista perioden stod det 4– 4.

– Klasskillnad från i fredags. Vi lyfte upp spelet och hade en helt annan inställning, säger Michael Elmér. 

Åby fick ett fem minuter långt powerplay i tredje perioden, och det utnyttjade de för att göra 5–4. VIBK hade några lägen till kvittering, men fick nöja sig med en hedersam förlust. 5–4 blev slutresultatet. 

– Jag är jättenöjd med killarna och resultatet.

Allsvenska Åby hade ett bra lag på planen och de tog matchen på allvar. Därför var det en god värdemätare, tycker Elmér. 

– Det passar oss att få ligga ganska defensivt och kontra. Vi visade moral och stod upp bra hela matchen. Vi har fått bra svar på frågor inför premiären, menar tränaren. 

Vad har ni fått för svar i de här två matcherna?

– Vi börjar formera laget och de nya spelarna har hajat spelidén. Femmorna börjar sätta sig mer och mer och man får känsla för vilka som bör spela ihop. Jag känner mig trygg inför premiären om två veckor. 

Michael Elmér berömmer målvakten Patrik "Bobby" Karlsson och andrafemman. Den består av tvåmålsskytten Mattias Zeilon, Jack Fridh, Sebastian Elmér, Ricky Gustafsson och John Pettersson. 

– Det är en ganska defensiv femma och målet är att de ska gå noll. Idag gjorde de två och släppte inte in något, så det är bra. Vi kunde spela på tre femmor hela matchen, vilket vittnar om att vi har en bred trupp. 

Vimmerby har nu ett par träningsmatcher kvar, mot Gränna och Sandared, innan division 1-säsongen drar igång borta mot Nyköping 26 september. Helgen efter är det hemmapremiär, mot Hovslätt.

Matchfakta

FREDAG
VIBK– Forserum 3–2
Poängen: Johan d.ä. Carlsson 0+2, Jonatan Green 1+0, Jack Fridh 1+0, Kevin Rosén 1+0, Albin Alfonsson 0+1. 

LÖRDAG
Åby–VIBK 5–4
Poängen: Albin Alfonsson 2+0, Mattias Zeilon 2+0, Jonatan Green 0+2, Jack Fridh 0+1, John Pettersson 0+1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!