"Bulla" har hittat formen precis som hela laget

Pang, pang, pang. Marcus Johansson visade vilken målskytt han är mot Dalen. Kisasonen var het som lava och gjorde tre mål när Linköping tog en ny viktig seger (7-3) i kampen om en slutspelsplats i SSL. – Skönt att det har lossnat både för mig och för laget, säger 30-åringen.

Kisakillen Marcus "Bulla" Johansson är i målform. Mot Dalen satte han tre för Linköping. Foto: Magnus Strömsten

Kisakillen Marcus "Bulla" Johansson är i målform. Mot Dalen satte han tre för Linköping. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2017-02-14 18:00

I flera säsonger var Marcus Johansson en notorisk målgörare i högsta ligan i LIBK. Förra säsongen trappade han ner och valde spel i Onyx i Nyköping. Suget kom tillbaka och i höstas gjorde han comeback i Linköping och SSL. Men det gick inte som "Bulla" hoppats och trott.

– Nä, det var jobbigt. Det hade lite olika förklaringar att min målproduktion inte var som den brukar. Jag spelade i tredjefemman och där har man ofta en annan roll. Det är mer att ta jobbet och kanske spela 0-0. Visst var det frustrerande för mig. Jag som brukar göra ganska mycket mål.

"Kommit i klump"

Så kom 2017 och då kom poängen.

– Jag sattes ihop med Matej Jendrisak och Christian Mattsson. Vi hittade bra kemi direkt och då började jag producera framåt.

Hur gjorde du dina mål mot Dalen?

– Mina två första var typiska "Bulla-mål". Jag fick läge i "slottet" och satte dit dem.

I tre hemmamatcher efter nyår har han gjort fyra poäng. Senast i söndags mot Dalen.

– När jag väl gjort poäng, så har de kommit i klump. Jag vet inte varför, men det känns härligt att man har växlat upp nu när det börjar närma sig slutet på serien. Jag hoppas ta med mig formen till ett eventuellt slutspel. Det vore häftigt att få spela ett slutspel igen. Det är en helt annan atmosfär och ett annat drag än i seriespelet.

Som ett snabbtåg

Som ni kanske vet fick Linköping en blytung start i serien, men har gått som ett snabbtåg med få stopp de senaste månaderna.

– Vi har verkligen jobbat oss in i det här. Det var tufft i början och snacket i det läget gick om nytt kontrakt, knappast om slutspel. Nu har vi ett bra utgångsläge.

Efter 26 av 32 omgångar är LIBK femma i tabellen. De har åtta poäng ner till nionde-placerade AIK.

Hur står sig det här LIBK-laget jämfört med de tidigare du spelat i?

– Om inte Anton Karlsson varit skadad, hade nog det här laget varit det allra bästa.

Sedan tidigare har Marcus Johansson ett SM-silver med Linköping. Var det landar i år vet vi inte. Men vi vet att Marcus har växlat upp och det kan kanske bli guld värt när vi summerar säsongen 2016/2017.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!