Chansen finns fortfarande för Rimforsa

Det ska mycket till om Rimforsa IF ska vinna division två den här säsongen. Men teoretiskt sett finns det fortfarande en chans.

Hans Karlsson, höger, och hans tränarkollega Sebastian Claesson går för en ny trepoängare med sitt RIF.

Hans Karlsson, höger, och hans tränarkollega Sebastian Claesson går för en ny trepoängare med sitt RIF.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-01-30 18:00

Med sex omgångar kvar att spela av division två har Rimforsa åtta poäng upp till ettan Bergs IK.
– Det är lite för många poäng upp men vi ska ut och försöka vinna varje match. Vi kan inte göra så mycket annat nu än att försöka komma så högt upp som möjligt, säger Rimforsa IF:s tränare Hans Karlsson. 

På fredag ska RIF försöka ta sin nionde seger för säsongen när man möter Linköping Legends på bortaplan. Rimforsa ligger tvåa i serien medan Legends ligger fyra inför matchen.
– Legends vet man aldrig med. Mycket beror på vad de kommer med för lag. Men det är gamla elitspelare som har spelat i Linköping och hemma brukar de ofta ställa upp med ett bra lag. De tränar väl inte så värst mycket men det är absolut duktiga innebandyspelare, säger Karlsson och fortsätter:
– Jag tycker att vi ska slå dem. Vi ska inte gå in med någon större respekt utan vi vill försöka spela vårt spel. Legends är väldigt bollskickliga och man kan inte ge dem för mycket tid utan man måste ligga tätt hela tiden. De kommer att vilja dra ner på tempot.

RIF kommer från en 9–3-seger senast mot serietrean KFUM Norrköping och har formen uppe.
– Det har sett bra ut efter jul och vi har bra flyt. Nu ska vi fortsätta på den inslagna vägen, avslutar Karlsson.

Bergs IK och Rimforsa möts i den sista omgången av säsongen, den 15:e mars, men för att den matchen ska betyda något måste Berg förlora minst två matcher och RIF gå rent innan dess. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!