Christian ersätts av Christian?

En Christian lämnar. Westerviks IBK vill ersätta honom med en annan. Vimmerby IBK:s poängkung har fått ett kontraktsförslag från Westerviks IBK. - Jag har inte funderat så mycket än, säger han.

Innebandy2011-05-05 06:39

Bortsett från Jonas Friberg har ingen innebandyspelare gått från Vimmerby till Västervik. Övergångar mellan klubbarna har enbart skett i andra riktningen. Men till kommande säsong kan innebandypubliken få se ett trendbrott i den lokala hierarkin. Fyra spelare från Vimmerby IBK deltog i en testmatch med division I-klubben under måndagen - och samtliga åkte hem med varsitt kontraktsförslag.
- Bara att de var på testmatchen bryter ny mark, och det känns viktigt. Det kan bli ingen och det kan bli alla fyra. Men om en tar steget kan det blir fler. Räknar man bort Friberg så skulle det här bli första gången, säger WIBK-tränaren Mikael Elmér.

Sällskap i bilen
De berörda spelarna är Victor Wall, Martin Jagbrant, Kim Karlsson - och så poängkungen Christian Streipel som haft Elmér som tränare i både Mariannelunds AIS och VIBK.
Streipel svarde för finfina 65 (33+32) poäng på 27 matcher under den gångna säsongen, och skulle kunna ersätta en del av vad Westervik tappat i förlusten av sin skyttekung Christian Klintorph.
- Jag har inte funderat så mycket än. Jag har fått kontraktsförslag från båda klubbarna och har en dialog med dem. Visst vill man spela så högt upp som möjligt, men det viktigaste är att man trivs och jag har i stort sett spelat i VIBK sedan jag var sexton. Det är den klubb som ligger varmast om hjärtat, säger Streipel och fortsätter:
- Det är mycket som spelar in. VIBK ligger där de ligger, men är i en generationsväxling och där är man med och bygger från grunden. I slutet av förra säsongen tycker jag att vi visade att vi kan bli bra, men jag vill se att klubben vill framåt och utvecklas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!