Comebackande målvaktens härliga fortsättningsbesked

Han gjorde comeback mitt under förra säsongen. Patrik ”Bobby” Karlsson har nu lämnat klartecken för fortsatt spel. – Det var bittert att vi inte gick upp i fjol. Jag vill ge innebandyn ett försök till, säger målvaktsprofilen.

Patrik Karlsson har skrivit på ett nytt kontrakt med Vimmerby IBK. Foto: Magnus Strömsten/Arkiv

Patrik Karlsson har skrivit på ett nytt kontrakt med Vimmerby IBK. Foto: Magnus Strömsten/Arkiv

Foto:

Innebandy2017-07-26 06:17

Patrik ”Bobby” Karlsson avslutade egentligen sin innebandykarriär efter säsongen 2011/12. 

Men när Viktor Bagi lämnade VIBK förra hösten var laget i behov av en målvakt. 

Rutinerade målvakten Patrik Karlsson fick frågan av VIBK-ledningen, dök upp på ett par träningar och gav tummen upp för comeback. Efter uppehållet var han ohotad etta mellan stolparna. 

Och Bobby hade med sitt säkra målvaktsspel stor del i att Vimmerby fajtades om avancemang hela vägen in i kaklet. 
– Det var så kul i fjol men det var bittert att vi inte gick upp. Hade vi tagit steg upp hade jag nog nöjt mig men jag vill ge innebandyn ett försök till, säger Patrik Karlsson och fortsätter:
– Det var nyttigt för mig att sitta på bänken till en början så att jag inte tog målvaktsplatsen för gamla meriter. Jag fick kämpa och när man väl fick chansen ville jag ta den. 

VIBK har snubblat på mållinjen två säsonger i rad och nu får laget hoppas att det blir tredje gången gillt. 
”Bobby” hoppas kunna vara med och föra VIBK till division 1 kommande säsong.
– Ja, skulle jag känt att vi inte har chansen att gå upp hade jag nog aldrig skrivit på. Vinnarinstinkten har nog blivit ännu värre på sistone, jag har ändå innebandyn och det härliga tugget och chansen att vinna. Det känns bara så hemskt att förlora. 

Hur ser du på truppen inför säsongen?
– Det ser lovande ut men visst finns det några orosmoln när vi har tappat en del tongivande spelare. Det finns många unga som jag tror och hoppas på, bland annat Mattias Zeilon. Han har blivit lite större och känns rapp. Att Green (Jonatan) stannar är otroligt viktigt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!