Därför lämnar han klubben: "Lägga tiden på annat"

Vimmerby IBK tappar en viktig spelare. Forwarden Albin Alfonsson har bestämt sig för att ta en paus. "Ibland får man prioritera annat i livet när man inte har innebandyn som jobb", säger han.

Albin Alfonsson kommer inte att spela i VIBK kommande säsong.

Albin Alfonsson kommer inte att spela i VIBK kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-05-04 17:00

Den poängstarke forwarden gjorde 43 poäng (25+18) för VIBK när laget vann division 2 och tog sig upp till "ettan". Det var också Alfonssons första säsong i VIBK, efter att han hämtats in från moderklubben Westerviks IBK.

Förra säsongen blev det 4 poäng (1+3) i division 1 för hans del, innan säsongen avbröts.

– Att säsongen blev som den blev har fått mig att fundera om det inte är värt att lägga tiden på annat. Det tar mycket tid att pendla från Västervik till Vimmerby flera gånger i veckan. Till kommande säsong känner jag att jag vill prioritera annat i livet och då var den bästa lösningen att jag tar en paus från att spela i VIBK, säger Albin Alfonsson.

Innebandyn är inte ett avslutat kapitel för 27-åringen helt och hållet.

– Nej, jag kommer att försöka hålla igång kommande säsong och troligtvis spela i Westervik. Sedan har jag haft en bra dialog med VIBK och är öppen för att spela där igen på sikt.

I VIBK har Alfonsson bildat en minst sagt poängproducerande formation tillsammans med Jonatan Green och Victor Wall. Green har redan tackat jag till en fortsättningen i klubben, medan Wall avvaktar med sitt besked.

– Det har varit en dröm att spela med dem. Jag fick chansen att prova i den formationen under en försäsongsturnering och vi hittade varandra snabbt. Spelaren som ska ersätta mig kommer få ett lätt jobb. Det är bara att klippa till när passningen kommer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!