Därför lockas de från Överum till Vimmerby

Från Överum till Vimmerby. Emil Johansson och Jesper Ahnfeldt har tagit den vägen tidigare. Nu är det Adam Olofssons och Samuel Ringdahl Alms tur. Vi har tagit ett snack med Vimmerby IBK:s båda nyförvärv inför säsongen. "Vi gör det här för att satsa på innebandyn och ta nästa kliv", säger duon.

Adam Olofsson var lagkapten för Antvarden i division 2 förra säsongen. Han bidrar med sin fysik och defensiva egenskaper, men hoppas även ta stora steg i det offensiva spelet i Vimmerby.

Adam Olofsson var lagkapten för Antvarden i division 2 förra säsongen. Han bidrar med sin fysik och defensiva egenskaper, men hoppas även ta stora steg i det offensiva spelet i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-09-27 20:00

När Sporten träffar VIBK:s nyförvärv pågår de sista förberedelserna inför seriepremiären mot Värnamo hemma på fredag. Adam och Samuel har just anlänt till Idrottshallen efter att ha åkt de sex milen från Överum till Vimmerby. En resa som de gör tre gånger i veckan.

– Den knappa timmen det tar att köra går ändå ganska fort. Vanligtvis är vi tre som åker tillsammans, men idag var vi bara två då Emil Johansson var sjuk. Vi brukar ha mycket att prata om och har roligt tillsammans så själva resandet är inget bekymmer, säger Adam Olofsson.

undefined
Adam Olofsson, Vimmerby IBK

23-åringen har varit en del av moderklubben Antvardens A-lag sedan tidiga tonåren. På senare år har han etablerat sig som lagets starkaste defensiva back och även haft rollen som lagkapten. Inför den här säsongen kände han dock att det var dags att prova på något nytt och nappade när VIBK visade intresse.

– Den stora skillnaden mellan Antvarden och Vimmerby är träningsupplägget. Vi kör på betydligt hårdare i VIBK och det känns redan att det har lyft mig som spelare. 

På vilket sätt?

– Jag vågar kliva fram och också vara mer delaktig i det offensiva spelet.

Hur har det varit att komma in i laget?

– Inga problem. Det är bra sammanhållning i gruppen och vi har kul både på och vid sidan av planen. Vi har ganska många unga spelare i laget.

Tränaren Alexander Pettersson är nöjd med vad han fått se av Olofsson.

– Adam är en klok spelare som tar till sig av instruktioner snabbt. Han bidrar med styrka och fysik. Dessutom har han ledaregenskaper och har fått rollen som assisterande lagkapten. På planen är han ändå inte bara defensivt lagd som jag hade trott från början. 

undefined
Samuel Ringdahl Alm, Vimmerby IBK

Pettersson tycker även att Samuel Ringdahl Alm presterat över förväntan så här långt.

– Han är 20 år och väldigt utvecklingsbar. Med tanke på att han var andramålvakt i Antvarden förra säsongen har han gjort det väldigt bra när han fått chansen i träningsmatcherna. 

Ringdahl Alm känner att steget inte varit så stort som han trodde på förhand.

– Det har känts väldigt bra. Visst är det hårdare här och det gäller att ligga i för att ta upp kampen med Jesper Ahnfeldt om målvaktsplatsen, men jag är redo om jag skulle få chansen.

Samuel Ringdahl Alm är en ung och utvecklingsbar målvakt som ska konkurrera om nyckelpositionen på sikt.
Samuel Ringdahl Alm är en ung och utvecklingsbar målvakt som ska konkurrera om nyckelpositionen på sikt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!