De har allt i egna händer – kan vinna serien

Två matcher återstår. Rimforsa IF har allt i egna händer. Snart kan man bli ett division 2-lag på nytt. "Det är på den nivån vi vill ligga", säger tränaren Viktor Sandborg.

För nästan exakt ett år sedan fick Rimforsa IF fira i guldhattar. Blir det så även denna säsong? Mycket talar för det.

För nästan exakt ett år sedan fick Rimforsa IF fira i guldhattar. Blir det så även denna säsong? Mycket talar för det.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2023-03-09 16:00

Ni minns kanske hur det såg ut för nästan exakt ett år sedan. Rimforsa hade försökt, försökt och försökt. Till slut fick man fira seriesegern i division 2. 2022/2023 skulle man äntligen få spela division 1.

Men... Så blev det inte. RIF var inte nöjda med serieindelningen och valde att dra sig ur och spela i division 3 istället. 

Nu är man ytterst nära att ta steget tillbaka till tvåan.

– Internt har vi velat vinna serien hela tiden, men det var lite svårt att sätta upp mål i början av säsongen. Vi visste inte riktigt var vi stod då, säger RIF:s tränare Viktor Sandborg.

Två matcher är det som återstår. Vinner man båda så är seriesegern klar. På fredag är man storfavorit hemma i Hackehallen mot jumbon Mjölby. Dessutom tappade främsta utmanaren Linköping AIS poäng hemma mot Åby IBK U på torsdagen.

– Det blev jag lite överraskad över, speciellt eftersom AIS också hade ledningen. Men det var bra för oss, menar Sandborg.

Hur ser du på era två avslutande matcher nu?

– Hela truppen vet vad som krävs för att vinna serien. Vi hade lite samtal efter jul med alla spelare och då kom vi överens om att gå för seriesegern.

Vad hade det betytt för RIF att återvända till division 2?

– Det är på den nivån vi vill ligga. Det hade kunnat innebära att vi kanske kan locka tillbaka några spelare, eller locka andra intressanta spelare. Dessutom kan vi bli lite mer seriösa, när det gäller allt. Den här säsongen har vi tagit ett steg bakåt, jämfört med hur det var i RIF förut

Viktor Sandborg berättar även att han blir kvar på tränarposten nästa säsong.

– Jag skrev ett tvåårigt kontrakt, så jag kommer bli kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!