De klev fram när det behövdes som mest

Jonatan Green, Victor Wall och Albin Alfonsson gick mållösa under hela matchen hemma mot Karlskrona. Då klev flera andra spelare fram och visade att VIBK har andra spelare som kan producera.

VIBK:s målskyttar mot Karlskrona. Från vänster: Ricky Gustafsson, Hampus Carlsson, Mattias Zeilon, John Pettersson och Johan Carlsson.

VIBK:s målskyttar mot Karlskrona. Från vänster: Ricky Gustafsson, Hampus Carlsson, Mattias Zeilon, John Pettersson och Johan Carlsson.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-11-01 23:08

Vimmerby IBK:s supertrio i förstafemman lyckades inte göra några mål mot Karlskrona. Då klev några oväntade spelare fram och frälste VIBK när det behövdes som mest.

John Pettersson stod för två mål, likaså Mattias Zeilon. Johan Carlsson, d.ä., fick sätta en kasse, precis som Ricky Gustafsson.

Och VIBK:s första målskytt, Hampus Carlsson, fick göra sitt första seniormål i karriären. Även om det inte var det snyggaste målet, så var det ett mycket viktigt sådant ändå. 
– Den studsar fram bara egentligen och jag får klubban på den. Sen går bollen bara in i mål. Det känns jättebra. Det är inget jag gått och väntat på direkt men det är alltid kul att få göra mål,  säger en glad Hampus Carlsson efter matchen. 

Han var ändå inte helt nöjd med sin insats men gladdes åt att andra spelare än de som förväntas leverera fick kliva fram.
– Jag gör inte min bästa match men det är väl så med hela laget. Det är bra att hela laget kommer igång och att andra börjar producera. 

VIBK-tränaren, Michael Elmér, var också lättad över att andra spelare klev fram.
– Det är helt underbart att andra får göra det, det är lite lättare att sträcka på sig. Vi coachar ner på lite folk och går ner på tre backar mot slutet då vi visste att Karlskrona skulle börja sätta press. Men jag tycker att alla som får speltid gör det bra, säger han och berömmer några av de yngre spelarna i laget:
– Hampus gör en bra insats och sen är det klart att John också gör det bra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!