VIBK tog bekväm bortaseger mot Bankeryd: "Klasskillnad"

Minea Snickars (i mitten) var en av VIBK:s bästa spelare i matchen.
Minea Snickars (i mitten) var en av VIBK:s bästa spelare i matchen.

Vimmerby IBK åkte på en tuff smäll förra veckan, men reagerade på exakt rätt sätt under fredagen. VIBK besegrade nämligen Bankeryd enkelt på bortaplan med 7–1. "Det var stabilt", säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

Innebandy 10 februari 2024 09:30

VIBK föll tungt veckan innan med uddamålet hemma mot Husqvarna, efter en spelmässigt ganska övertygande prestation.

Vid förlust mot Bankeryd hade det sett oerhört tufft ut att nå viktiga topp två-placeringarna inför säsongens fem sista matcher. 

Lyckligtvis nog för VIBK var det inget snack om saken. 7–1 slutade matchen där VIBK hade kontroll redan från start. Första perioden vann laget med 2–0, den andra med 4–0 och den tredje blev en transportsträcka som slutade 1–1.

– Det var stabilt. Men vi gick bara runt på elva utespelare, så då orkade vi inte riktigt att hålla uppe intensiteten i slutet. Vi var lite trötta och tog en del konstiga beslut, säger Jonas Karlsson.

– Men det var aldrig hotat. Det är återigen också effektiviteten som kan förbättras. Det borde kanske slutat 10–0 istället för 7–1. Vi hade flera lägen som vi inte förvaltade.

Rent kvalitetsmässigt var det stor skillnad mellan lagen.

– Det var klasskillnad och lite annat motstånd jämfört med senast. Hade vi haft flera spelare tillgängliga hade vi kunnat fortsätta spela som vi vill hela matchen.

Karlsson väljer att berömma hela backsidan bestående av Ammelie Lennström, Minea Snickars, Svea Backstad och Wilma Nilsson:

– Mycket av det som vi gjort bra i de senaste matcherna beror på att backarna vågar kliva upp mer i anfallsspelet, säger Karlsson.

Mål, VIBK: Emma Sjökvist 2, Isabella Levin, Svea Backstad, Wilma Nilsson, Sofia Söderlund, Minea Snickars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa