Vimmerbykillen nöjd med första landslagslägret

Debut i blågult. Det blev det för Vimmerbykillen Vilgot Kronstrand när han var på sitt första landslagsläger med U19-landslaget i helgen. "Jag vågade inte riktigt ta för mig i början, men sedan kom jag in i det mer och mer och är nöjd med helgen som helhet", säger han.

Vilgot Kronstrand fick dra på sig den svenska landslagströjan för första gången i helgen. Den blivande 17-åringen var på läger med U19-landslaget.

Vilgot Kronstrand fick dra på sig den svenska landslagströjan för första gången i helgen. Den blivande 17-åringen var på läger med U19-landslaget.

Foto: Privat

Innebandy2024-02-04 16:40

Klassiska Bosön där Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum och många svenska elitidrottare har passerat genom åren. Dit var Vimmerby IBK-fostrade Vilgot Kronstrand kallad som en av 35 spelare för U19-landslaget i innebandys första läger för säsongen.

Merparten av spelarna i truppen är födda 2006, men Kronstrand var en sju spelare som är ett år yngre som fick chansen att visa upp sig.

Hur sammanfattar du lägret som helhet?

– Väldigt roligt. Det har varit intensiva dagar med ett eller två träningspass per dag och samlingar med genomgång av taktik och teori. I lördags spelade vi dessutom en träningsmatch. Jag känner att jag har fått visa upp vad jag kan, även om det var lite nervöst i början.

undefined
Vilgot Kronstrand fick göra sin första match i blågult.

Matchen spelades på Fyrishov i Uppsala mot det allsvenska laget Sirius. Där blev det seger med 8–7 för landslaget.

– Det kändes bra under matchen. Vi spelar 1-2-2 när vi går upp och pressar och då spelade jag som mittfältare kan man säga. Sedan gick jag ned som back i uppställt försvar så det blev mest fokus på det defensiva. Därför blev det inga poäng från min sida.

Fick du någon respons från ledarna?

– Nej, de skulle höra av sig lite senare och prata om vad de tyckte och även skicka lite videoklipp. 

Nästa samling med U19-landslaget är planerad till mitten av maj.

– Det blir ungefär samma upplägg då med en bred trupp och jag hoppas att göra det tillräckligt bra under våren för att få chansen igen sedan. Senare under året står landskamper och turneringar på programmet, men den exakta planeringen för det är inte klar.

undefined
Vilgot Kronstrand var på läger med U19-landslaget i helgen.

Kronstrand berättar också att mycket tid ägnades åt att få ihop gruppen som ett lag under helgens läger.

– De lade mycket fokus på att vi spelare skulle få lära känna varandra under lättsammare former. Det blev en hel del lekar och aktiviteter med tävlingsmoment. Det var roligt och nyttigt för gruppen.

Kommande vecka är Vilgot tillbaka i Jönköping för studier på innebandygymnasiet. Nya matcher väntar med Hovslätts lag i både Allsvenskan och Juniorallsvenskan.

– Vi leder serien med båda lagen så det är bara att köra vidare och hoppas att vi kan gå så långt som möjligt under våren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!